Speltips Joe Biden – Donald Trump: Presidentvalet i USA

Simon Pålsson Publicerat: 4 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är presidentval i USA natten till onsdag svensk tid och frågan är om det blir fyra nya år eller inte för Donald Trump? Vi rekar med odds inför det amerikanska valet.

  Rygga vårt speltips hos Betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

18+ år Regler & villkor gäller Stödlinjen

Presidentval, är det verkligen någonting som man kan och borde spela på? Ja, faktum är att det hos många spelbolag nu finns många marknader att sätta tänderna i för den som tror sig ha en bra aning om vem som blir amerikansk president de kommande fyra åren.

Som bekant sker överlämnandet av makten, om det nu blir ett sådant, först efter årsskiftet men nu i november månad är det alltså dags att genomföra själva valet. Det är Demokraternas kandidat Joe Biden, före detta vicepresident under Barack Obama, som ska försöka putta ner Republikanernas sittande president Donald Trump.

Utan att gå in på politiska åsikter och analysera dessa kan vi konstatera att det politiska läget i USA numera är mer polariserat än på väldigt länge, och många menar på att det i sig gör presidentvalet väldigt intressant.

För många är det också en fråga om pest eller kolera, och många sägs gå till vallokalerna för att rösta bort den andra kandidaten, snarare än att rösta fram sin egen kandidat. Det verkar helt enkelt inte enkelt att enas om vad som är bäst.

Rekordhögt valdeltagande i USA

Indikationerna på förhand pekar på att det här valet kommer att bli ett av de mest röstade, med ett rekordhögt valdeltagande. Analyserna kring detta varierar, men många är enade i analysen att det beror på det polariserade klimatet. Nu är det många som ser det här som ett ödesval och av den anledningen vill gå och rösta.

Tidigare röstningssvaga grupper har mobiliserats på ett sätt som inte brukar ske, och frågan är nu vem som gynnas av det här? En del menar på att minoriteterna där Joe Biden generellt sett har ett starkare stöd nu röstar i större utsträckning, och att det gynnar Demokraternas kandidat. Å andra sidan har Republikanerna bekräftat att det är fler som har registrerat sig via deras system än tidigare. Det i sig indikerar att Donald Trump lär få fler röster.

Man ska också ha med sig att det inte är popularitetsrösten som är det relevanta i ett amerikanskt presidentval. Mätt i antalet röster var Hillary Clinton den mer populära kandidaten för fyra år sedan, men förlorade ändå valet då det handlar om elektorer i delstater, och att vinna respektive delstater snarare än att få flest röster.

Vi kan också se att det redan innan valet är rekordmånga som har förtidsröstat. Det lär vara ett tecken på ett högt valdeltagande i sig.

Men vad ska man förvänta sig? Senast skrällde Donald Trump ordentligt och känslan är att han är på väg att underskattas på ett liknande sätt den här gången.

Donald Trump att vinna flest stater blir vår tv-peng innan valet. Det innebär att han alltså ska få flest röster i fler stater än Joe Biden. Med tanke på att han har ett starkt fäste i de lite mindre staterna, mätt i invånare, är det ett bra speltips. Det finns till 2,25 gånger insatsen hos Betway.

Joe Biden - Donald Trump

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: