Speltips, Jönköping Södra – AIK 31/10: Perfekt läge för AIK

Simon Pålsson Publicerat: 31 oktober 2016

Den allsvenska fotbollssäsongen lider mot sitt slut och nu har AIK en god möjlighet att kliva upp på andraplatsen. I bortamatchen mot Jönköping Södra har laget ett väldigt fint läge.

Inte ens två omgångar återstår av den allsvenska säsongen 2016 och när guldet nu redan är klart för Malmö FF hamnar fokus på lite andra delar av tabellen. Dels ska det bli intressant att se vilket av lagen Gefle IF och Helsingborgs IF som får försöka kvala sig kvar i svensk fotbolls högsta serie.

Därutöver är kampen om andraplatsen av yttersta intresse, där AIK nu har en gyllene möjlighet att ta sig förbi IFK Norrköping i tabellen. 6-0-vinsten mot just Norrköping för ett par omgångar sedan la grunden till ett sådant scenario. Den risiga formen hos de regerande svenska mästarna har också gjort att AIK kunnat knappa in mer och mer.

En vinst i näst sista matchen borta mot Jönköping Södra skulle göra att AIK tar över andraplatsen inför den sista omgången. Vi vågar anta att Solnalagets huvudfokus ligger just där i nuläget. Det är dessutom en uppgift som känns väldigt överkomlig då Jönköping Södra inte har någonting att spela för.

AIK bäst i den här typen av lägen

Faktum är att AIK flertalet gånger – bland annat mot IFK Göteborg i förrförra omgången – visat prov på en bristande förmåga att vinna de riktigt tunga, viktiga matcherna. När det gäller som allra mest har laget haft förtvivlat svårt att knipa tre poäng, något som troligen är anledningen till den bristande framgången under många, många år. Laget är med i toppen av tabellen år efter år, men räcker sällan längre fram.

Därför är den här typen av läge – när pressen inte är så stor, men det ändå finns en hel del att vinna – förmodligen som gjort för AIK. Här kan laget prestera till max och då vet vi vilken oerhörd förmåga de besitter. Detta gör att vi håller AIK som klara favoriter i den här matchen.

Hos MyBet (1 000 kronor) har vi lokaliserat ett högst intressant odds. AIK vinna båda halvlekarna till hela 5,00 gånger pengarna känns på tok för högt. Vi tror att gästerna tar tag i den här matchen från start och vinner den första halvleken. I andra halvlek är det tveksamt om hemmalaget orkar resa sig. En utökad ledning känns betydligt troligare. 5,00 är hur som helst för högt och spelas med en TV-peng.

Speltips:

Speltips:  AIK vinner båda halvlekarna
Odds:  5,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 31/10
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: