Speltips, Jönköping Södra – Malmö FF 6/4: I det långa loppet så…

Simon Pålsson Publicerat: 6 april 2016

Allsvensk hemmapremiär för första gången på 47 år. Det är inte vilken dag som helst för Jönköping Södra när klubben får besök av Malmö FF under onsdagskvällen. I det långa loppet är det troligt att klasskillnaden avgör den här matchen.

Den allsvenska premiäromgången är över och vi kastar oss direkt in i omgång nummer två. Det gäller att få in elva allsvenska omgångar innan sommarens EM-uppehållet, vilket gör att det blir ett par hektiska månader nu i vår.

I den andra omgången väntar bland annat ett intressant möte för nykomlingen Jönköping Södra, som i sin hemmapremiär får besök av storfavoriten Malmö FF. För första gången på 47 år ska det spelas allsvensk fotboll på Stadsparksvallen och intresset är såklart på topp.

Intressant nog kommer båda lagen till matchen med en varsin seger i bagaget. J-Södra bortaslog överraskande Kalmar FF i sin premiär, medan Malmö FF slog de regerande mästarna IFK Norrköping med 3-1 efter en väldigt fin andra halvlek.

Klasskillnaden bör synas till slut

I premiären mot Kalmar FF imponerande Jönköping Södra med ett fint organiserat försvarsspel och var inte alls oförtjänta av sina tre poäng. Mot Malmö FF krävs dock ytterligare ett par snäpp i prestation, åtminstone om skåningarna når upp till sin fulla potential.

Vi är inte alls främmande inför tanken att J-Södra stretar emot bra i den här matchen. Malmö FF har också en tråkig historia av att inleda sina matcher lite svagt den här säsongen. Laget har hamnat i underläge i inte mindre än fyra av sina tävlingsmatcher så här långt. Imponerande nog har laget dock vunnit samtliga av årets tävlingsmatcher till slut.

Därtill kommer inte Vladimir Rodic till spel för gästerna, varpå Erdal Rakip kliver in i startelvan. Det är en visserligen en spelare som rent löpmässigt är väldigt offensivt aktiv, men som inte hotar lika mycket på en kant som serben Vladimir Rodic alltid ser till att göra.

I det långa loppet är det dock Malmö FF som står som klara favoriter till att ta tre poäng. Skåningarna spelar dessutom ett spel som skördar mer och mer frukt desto längre matchen lider. Därför tror vi att laget vinner åtminstone den andra halvleken till fina 2,05 gånger pengarna hos BetWay. Vi blir inte förvånade om det här slutar 0-1 eller 0-2, men där satsar vi inga pengar.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner andra halvlek
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, onsdag 6/4
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Jönköping Södra  5,50 expekt logo
Oavgjort  4,20 nordicbet logo
Malmö FF  1,68 redbet logo
Över 2,5 mål  1,92 redbet logo
Under 2,5 mål  1,95 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: