Speltips, Jönköping Södra – Mjällby 14/9: Serieledaren mot jumbon

Spelbloggare Publicerat: 14 september 2015

Tabellettan mot jumbon. Matchen mellan Jönköping Södra och Mjällby i Superettans slutstrid borde väl bli en rätt kortlivad historia?

En brutal katastrof. Svårare än så är det inte att beskriva MAIF:s säsong – från Allsvenskan, ner i Superettan som en av favoriterna att återstudsa till förstadivisionen. Nu? Sist. 19 pinnar på 22 matcher är facit. Skeppet nära att sjunka till division 1.

Att de överskattats är ju givet. Vill mena att oddssättarna fortsatt erbjuda bra betalt på spel mot Mjällby vid flertalet tillfällen, även om siffrorna justerats närmare vad som är korrekt desto längre spelåret lidit.

Nu har man sprattlat till lite på sistone; fick oavgjort borta mot AFC United och vann hemma mot serietvåan Östersund med uddamålet precis innan uppehållet. Inte bara resultaten som varit positiva, utan spelet också. Nyförvärvet i exempelvis Teteh Bangura kommer säkert också kunna bli avgörande nu i slutspurten av serien.

Handikappspelar värden

Men kommer det räcka till borta mot Jönköping Södra? Är mycket tveksam till det. Serieledaren är fenomenal överhuvudtaget – men framförallt hemma på Stadsparksvallen. Få som kommer dit och kan bjuda upp till motstånd. 9-1-1 och målskillnaden 24-8 är facit på arenan. Att då tabelljumbon skulle komma och pressa dem? Nja.

Sedan ska J-Södras kvalitéer förstås inte överdrivas; inte så att de är omöjliga att slå. 0-2 förlorade man med borta mot Degerfors innan uppehållet, men innan dess radades vinsterna upp en efter annan. Ofta med rätt stora siffror också.

30 pinnar skiljer trots allt mellan sidorna och det ska bara råda klasskillnad. Att man vinner det här är mer eller mindre skrivet i sten och sannolikheten att siffrorna skjuter ifrån får ses som förhållandevis stora.

Plockar J-Södra -1,0 mål (asian handicap), vilket innebär att vi får insatsen tillbaka vid uddamålshemmavinst, till 1,95x och jag undrar inte om det oddset kommer sjunka en del innan avspark. Rekommenderar därmed att investera så fort som möjligt.

Speltips:

Speltips: Jönköping Södra -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 14/9
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
J-Södra 1,55 ladbrokes logo
Oavgjort 4,33 betway logo
Mjällby 6,75 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,02 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: