Speltips, Juventus – Fiorentina 29/4: Hatmötet spårar ur?

Spelbloggare Publicerat: 29 april 2015
fiorentina juventus 29/9
Foto: Bildbyrån

Ett av Italiens största hatmöte tillika klassiker är mellan Juventus och Fiorentina. Onsdagen bjuder på en rykande kamp mellan dessa två och då är det sannolikt att korten far åt höger till vänster.

Den hätska rivaliteten mellan klubbarna, framförallt deras fans, sitter djupt. Ursprungligen kommer den från medeltiden, då hundratusentals människor dog till följd av kriget och maktkampen mellan de toskanska städerna. Minnet av detta lever ännu i fotbollens värld och inte sällan blir det hetlevrat i mötena.

Nåväl, fokus på fotbollen. Juventus är redan klara vinnare av Serie A för fjärde året i följd och är i och med 1-0-vinsten i dubbelmötet mot Monaco ett av fyra klubbar kvar i Champions League, där man i semifinalen ställs mot Real Madrid. Kanske överdrivet att formen skulle vara dålig, men det har blivit två plumpar i förlusterna mot Parma och nu senast Torino i Serie A under april månad.

Fiorentina har tappat det mesta de senaste veckorna; förlorat fyra, spelat en oavgjort och vunnit endast en av de senaste matcherna. I slutet av förra veckan fick man oväntat se sig besegrade i hemmamatchen mot ett nedflyttningshotat Cagliari med 1-3.

Som bekant är Juventus mittfältsstjärnan Paul Pogba långtidsskadad och även Leonardo Bonucci, avstängd, missar matchen. För Fiorentina är Khouma Babacar out. Tuffa besked avbräck för båda lagen, men över det hela är truppsituationerna helt okej.

Låg kortlina

Vid flera tillfällena har det spårat ur, i och utanför arenan, när dessa lagen drabbar samman. Nu hoppas vi att det kan bli förhållandevis lugnt, förutom nere på planen där vi både tror och hoppas att det ska smälla rejält i närkamperna.

Kortstatistiken i de sju senaste inbördesmatcherna är: 8, 8, 5, 7, 2, 6, 9. Nu är Bet365s kortlina på 5,0 och då skulle alltså överspelet suttit i sex av dem och övrig gett oss pengarna tillbaka.

Matchens huvuddomare är Luca Banti och på hans 17 dömda matcher under säsongen, har 77 ost- och 7 tomtatskivor skickats upp ur fickan. Sticker således inte direkt ut åt ena eller det andra hållet – men när det hettar till, då tvekar han inte en sekund på att tillrättavisa spelarna med korten.

Tycker kortlinan är satt åtminstone en halv siffra för lågt satt och överspelet betalar så mycket som dubbelt – då är det bara att slussa in polletterna. Bet365 rättar ett rött kort som två och således är maxsumman för en spelare tre stycken i statistiken.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Juventus 1,70 betway logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 unibet logo 1 000 kr
Fiorentina 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,85 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 5,0 kort
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 29/4
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson