Speltips, Juventus – Lazio 18/4: Målrikt toppmöte att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 18 april 2015

juve lazio 18/4Ett halvmotiverat Juventus får besök av formstarka Lazio, som har allt att spela för, och då tror vi att vi kan få se mål på Juventus Stadium.

Förstaplatsen i italienska Serie A är redan säkrad och ner till just Lazio, som återfinns på andraplatsen, skiljer så mycket som 12 pinnar. Fokuset är redan nu på onsdagens returmöte mot Monaco i CL-kvartsfinalen. Matchen innan det första mötet förlorades osannolikt borta mot tabelljumbon Parma när en rad ordinarie spelare vilades.

Formen är ändå helt fenomenal och sju av de åtta senaste matcherna har vunnits. Den gamla damen verkar ha tagit steget från att ”bara” dominera den italienska fotbollen, till att bli en utmanare i den absoluta världstoppen.

Säsongens inbördesmöte på Stadio Olimpico blev en ensidig historia; Juventus vann med hela 3-0 efter två baljor signerade Paul Pogba, som är skadad nu, och en från pånyttfödda Carlos Tévez som verkar trivas oerhört bra i Turin.

Förutom avbräcket på nämnde Pogba, är mittbacken Angelo Ogbonna avstängd efter sitt gula kort mot Parma.

Sex försvarsspelare out

Lazio har enbart seriespelet att fokusera på de närmsta veckorna och ska försöka försvara sin andraplats från jagande Roma som bara hittas en poäng under dem själva. Så jag räknar med att man är klart mer motiverade än Juventus här.

Bara för ett par månader sedan var det svårt att tro att Lazio skulle vara med och slåss om direktplatserna till kommande års Champions League. Detta har inte bara varit möjligt för att Roma tappat rejält, man har också gjort fantastiska resultat på sistone; inte förlorat på tio raka matcher och vunnit nio av dessa.

Senast krossades ett mediokert Empoli med 4-0 och det var inte helt oväntat, men det var i matchen innan dess det verkliga provet kom – och man skickade ut Napoli ur Coppa Italia-semifinalen efter att ha vunnit med 1-0 på bortaplan, vilket innebar att det sammanlagt slutade 2-1 i deras favör. Därmed satt vårt speltips till 2,70 gånger pengarna.

Nu har man dock fått rejält tuffa besked i veckan med ett flertal spelare som är out. Sex försvarsspelare och förstekeepern Federico Marchetti räknar vi bort. Även en stark offensiv pjäs i mittfältaren Marco Parolo saknas, men de defensiva problem är fortfarande klart större.

Trots att Juventus väntas möblera om lite i startelvan, har jag svårt att se de hamna utanför målprotokollet, vilket man faktiskt inte gjort under hela Serie A-säsongen på hemmaplan. Sedan tycker jag att även Lazio ska ha en toppmöjlighet att antecknas för mål i rådande form.

BLGM – ja brukar inte vara ett speciellt lockande spel när Juventus spelar på hemmaplan, men här tycker jag att de flesta faktorer talar för att vi får se mål åt båda håll och 1,93x motiverar absolut ett spel hos Unibet. Ett gäng spelbolag är nere och nosar runt 1,75 för samma spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Juventus 2,0 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 unibet logo 1 000 kr
Lazio 4,50 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,10 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 20:45, 18/4
TV:  cmorelive logo tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson