Speltips, Juventus – Napoli 29/10: Uppretade rivaler drabbar samman

Spelbloggare Publicerat: 29 oktober 2016

Det står toppmöte på Serie A-menyn under lördagskvällen. Serieledande Juventus ska mäta musklerna med trean Napoli i Turin. Klass, hemmaplan och spelschema talar för ettan – men är den spelvärd?

Tio matcher är spelade av årets Serie A och Juventus ser ut att möta lite motstånd i jakten på titeln – och för oss neutrala åskådare är det bara positivt. De senaste årens dominanter har ”bara” två pinnar ner till tvåan Milan och fyra till just Napoli.

Kan ett litet avstamp tas nu, möjligen? Det här är utan tvekan en match som kan dra isär tabellen, den absoluta toppen från resten.

Napoli är svårbedömda och ser inte alls så stabila ut som vi blivit vana att se dem, fastän de fortfarande är en del av toppstriden. Efter nederlaget, 2-3-förlusten hemma mot Besiktas i Champions League, har två vinster radats upp, över Crotone och Empoli. Inte speciellt sprudlande prestationer, eller tuffa motståndare för den delen, men att vinna höjer förstås moralen i truppen.

Annars är det, som säkert bekant, ett stort rivalmöte – en rivalitet som blir extra bitter i och med att Gonzalo Higuáin lämnade just Napoli för Juventus inför säsongen. Mycket ilska över den övergången.

Skiljer en klass

Så, för att återkoppla till frågeställningen i ingressen – är ettan spelvärd?

Mitt svar är – ja, självklart.

På Juventus Stadium är det få som klarar av att rucka på Juventus, Napoli inkluderade. Fem av fem möjliga matcher på arenan är vunna, däribland mot Fiorentina, och i flera fall har vinstsiffrorna också skjutit i höjden.

Det är så enkelt att Juventus håller ett par klasser bättre nivå än konkurrenterna i landet och nu möter man ett Napoli med vissa problem. Nåja, två raka vinster – men mot bottenmotstånd och utan att imponera. Juventus, däremot, de följde upp 0-1-torsken borta mot Milan med att städa undan Sampdoria inför hemmapubliken.

En annan faktor som talar för ”Den gamla damen” är att de har en dags mer vila till kommande CL-fajt. Napoli spelar nämligen redan på tisdag och har sannolikt visst fokus på den uppgiften redan nu, med tanke på den prekära sits de är i.

Som om den raka ettan ännu inte vore motiverad, saknar Napoli en van spetsspelare till matchen; såväl Manolo Gabbiadini som Arkadiusz Milik saknas.

Den raka ettan spelas till 1,91 x insatsen hos Betway, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 29/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: