Speltips Juventus – Roma 23/12: 1X2-tecken i toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 23 december 2017

Det vankas toppmöte i italienska Serie A. Mästarna Juventus mot uppstickarna Roma på Allianz Stadium. Som alltid i den här typen av matcher, är det betydelsefulla pinnar i potten. Var hamnar de?

Så spännande som det är! Getingboet i toppstriden av Serie A blir bara alltmer kaosartat, där det fortfarande står öppet mellan fyra klubbar. Mer bestämt:

1. Napoli, 17 matcher: 42 poäng, +27 mål
2. Juventus, 17 matcher: 41 poäng, +30 mål
3. Inter, 17 matcher: 40 poäng, +21 mål
4. Roma, 16 matcher: 38 poäng, 18 mål

Att toppstriden är såhär pass tajt är uppseendeväckande, i och med Juventus dominans över den italienska klubbfotbollen de senaste åren. Säsongen inleddes lite småskakigt, för att stabiliteten hittats på senare tid. Sju hållna nollor på raken! Vad sägs om det?

I veckan blev ”Den gamla damen” klara för kvartsfinalen i Coppa Italia via en stabil 2-0-vinst över Genoa. Roma trillade i sin tur ur cupspelet, då de oväntat föll med uddamålet hemma mot Torino.

I övrigt har Roma också justerat till deras försvarsspel – hade tre raka nollor uppradade – men lika sprudlande som det kan brukar se ut, har det inte gjort. Hur det står till med formen är svårt att sia.

Mattia De Sciglio, Benedikt Höwedes och Gianluigi Buffon står alltjämt som out, alla skadade, för Juventus. Roma kommer till spel utan Rick Karsdorp och Gregoire Defrel.

Vunnit sju raka identiska möten

Det enda tappet som Juventus åkt på de senaste sex matcherna var via 0-0 hemma mot Inter – och då var man ändå förtjänta av en trea. Nollan är också hållen i alla dessa matcher. Nu känner man igen det Juventus som varit så briljanta de senaste åren!

Samtidigt har Roma inte imponerat på undertecknad den senaste tiden. Mot, på pappret, enklare motstånd har de vunnit med knappa siffror, till och med tappat, och att då komma in till en match som denna, det kan bli tufft…

Statistik som också är värd att anmärka; Juventus har vunnit sju hemmamöten mot Roma på raken.

På Allianz Stadium är det få som rår på Juventus, inte minst när de fått fart på maskineriet, och den raka ettan lockar oss starkt till 1,83x hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak etta
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kronor riskfritt spel!)
Spelstopp: 20:45, lördag 23/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: