Speltips, Juventus – Roma 24/1: Tolfte (!) raka segern?

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2016

Söndagens stora italienska möte spelas på Juventus Stadium, där hemmalaget får besök av Roma. Gästerna är i behov av en trepoängare för att få kontakt med toppen igen.

Efter en dyster inledning på den här säsongen har Juventus vaknat på allvar under de sista månaderna. För tillfället skuggar de serieledande Napoli i toppen av tabellen och behöver ta igen ytterligare två poäng för att sätta sig på tronen igen.

Laget är inne i ett närmast obehagligt bra stim i ligaspelet, med inte mindre än elva raka ligasegrar. Hela elva raka matcher i Serie A som alltså slutat med tre poäng för Juventus. Det betyder också att 33 av lagets 42 inspelade poäng kommit under de elva sista matcherna. En smått otrolig uppryckning av de regerande mästarna.

Det är siffror som talar för sig själv och som gör det omöjligt att inte måla upp laget som favoriter när de nu får besök av AS Roma hemma på Juventus Stadium. Visst, Andrea Barzagli är osäker till spel hos hemmalaget, samtidigt som Mario Lemina och Roberto Pereyra garanterat missar matchen. Trots avbräcken sitter laget dock på en väldigt stark matchtrupp och startelva.

Roma med motsatt trend

Om Juventus har hittat formen sent är det precis motsatt läge för Roma, som snarare tappat formen på sistone. Laget har bara en vinst på de åtta senaste ligamatcherna och det stora problemet ligger i att de helt enkelt inte kan vinna. En förlust på åtta matcher är ju inget dåligt facit, men problemet är att sex av matcherna slutat med ett oavgjort resultat. Det håller helt enkelt inte om laget vill vara med och slåss i toppen.

Till den här matchen saknas det offensiva hotet Gervinho, medan Salih Ucan och Kevin Strootman såklart fortfarande inte är spelklara. Även Vasilis Torosidis kan missa matchen.

Borta mot Juventus har Roma haft det väldigt svårt under de sista åren. Inte nog med att de har förlorat, laget har släppt in minst tre mål i de fem senaste matcherna mot Juventus i Turin. Det säger ändå någonting.

Med det i åtanke, samt med tanke på Juventus hysteriska form de sista månaderna, tror vi helt enkelt att hemmalaget kommer att koppla greppet om den här matchen. På hemmaplan ångar de alltid på och vi har svårt att se hur gästerna ska kunna hålla tätt. Därför spelar vi Juventus över 1,5 mål till 1,80 gånger pengarna hos bet365. Det är faktiskt helt okej betalt, tycker vi. Spelet har för övrigt suttit i fem av Juves sex senaste hemmamatcher i ligaspelet.

Speltips:

Speltips:  Juventus över 1,5 mål i matchen
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, söndag 24/1
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Juventus  1,67 mybet logo
Oavgjort  3,90 nordicbet logo
Roma  6,50 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,04 redbet logo
Under 2,5 mål  1,82 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: