Speltips, JVM: Schweiz – Sverige 26/12: Svensk rivstart till dubbla insatsen

Simon Pålsson Publicerat: 25 december 2015

Det är dags för JVM-premiär och Sverige får en smakstart när de tar sig an Schweiz. Frågan är om det inte är upplagt för en svensk rivstart i turneringen?

De folkkära juniorkronorna står inför sin första utmaning i JVM-turneringen i Helsingfors. I premiären väntar Schweiz, ett lag som Sverige inte bör ha några problem med. Visserligen kan Schweiz ta rollen som outsider i en tuff grupp, som bland annat också består av både USA och favoriten Kanada.

Hur som helst tror vi att det här en lämplig start för de svenska juniorkronorna. Om allt faller på plats kan Sverige bli att räkna med i turneringen, men då krävs en fin start och att spelet faller på plats från första början.

Känslan är att Sverige, som har sett giftiga ut under de tre träningsmatcherna inför turneringen, trycker gasen i botten från start. Det råder ingen tvekan om styrkeförhållandet mellan de här båda lagen och i ärlighetens namn känns det som att detta kommer att märkas direkt.

Sverige utan lagkaptenen

I genrepet mot Kanada drog Sverige på sig en minst sagt jobbig skada på nyckelspelaren och lagkaptenen Sebastian Aho. Det är dock ett avbräck på försvarssidan, något som inte i påverkar anfallsspelet särskilt mycket.

Det finns fortfarande en hel del offensiv styrka i laget, som fullkomligt sprutat in mål under de tre träningsmatcherna inför turneringen. 6-7-förlusten mot Kanada gav åtminstone ett kvitto på att det finns enorm offensiv styrka hos Sverige.

Schweiz kan bli en outsider, men är troligtvis för ojämna och svaga sett över hela truppen för att bli att räkna med i en tuff grupp. Därför spelar vi Sverige -2,5 till 2,00 gånger pengarna hos WilliamHill. Sverige kommer att göra ett gäng mål och vi har svårt att se hur Schweiz ska kunna spruta in fler än två mål.

Speltips:

Speltips:  Sverige -2,5
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, lördag 26/12
TV:    svttva logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Schweiz  7,80 betsson logo
Oavgjort  7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sverige  1,28 betway logo
Över 5,5 mål  1,67 ladbrokes logo
Under 5,5 mål  2,20 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: