Speltips, JYP – Frölunda 3/9: Fortsätter CHL-spelen pricka rätt?

Emil Jakobsson Publicerat: 2 september 2015

Fyra av våra sex speltips från CHL har prickat rätt och nu tar vi ny sats mot gruppfinalen mellan JYP och Frölunda. Observera att nedsläpp är redan 17:30. 

Vi har levererat speltips till Frölundas två första matcher under årets CHL och båda har prickat rätt. Först satte vi Frölunda -3,5 mål till 1,85 när de mötte Sheffield, en match de vann med hela 9-1. Sedan spelade vi den raka ettan till 1,85 när de tog emot JYP förra veckan, den matchen vann de med 3-2. Förhoppningsvis fortsätter vi pricka rätt med vår analys av Frölunda och deras matcher i CHL.

Att Frölunda skulle städa av Sheffield var det inget snack om men att göra nio mål är alltid starkt, oavsett motstånd. Men mot JYP satt segern betydligt längre in och det avgörande målet kom först 13:58 in i den tredje perioden. JYP spelade väldigt stabilt och Frölundas första mål kom via en skridsko och de två sista i numerärt överläge efter att JYP snackat till sig utvisningar. Både Frölundas 2-1 samt 3-2 kom när JYP hade en spelare mindre på isen på grund av abuse of officials.

Ser men till spelet dominerade Frölunda och de avlossade en hel del skott men JYP höll borta Frölunda från de farliga ytorna och blockerade samtidigt en hel del skott.

Fin trend mot svenska lag på sina mindre rinkar

JYP slutade fyra i grundserien hemma i Finland förra säsongen och förlorade sedan en sjunde avgörande semifinal mot de blivande mästarna Kärpät. Som tröst vann sedan bronsmatchen mot Lukko.

Förra säsongen under CHL kom de tvåa i sin grupp, sex poäng före HV71 som missade slutspelet. JYP vann samtliga tre gruppspelsmatcher på hemmaplan (Salzburg, HV71 samt Kloten) och de vann även hemmamötet mot Skellefteå i slutspelet med 5-4. Däremot blev Skellefteå för starka i returen där de vann med 4-2 och genom det slog ut JYP.

JYP har annars goda erfarenhet av att spela ute i Europa. De vann European Trophy 2013 efter att de först vann sin grupp före bland annat Linköping och HV71 för att sedan slå ut Djurgården och Luleå i slutspelet innan de sedan vann finalen mot Färjestad. Så visst kan JYP mäta sig mot de svenska lagen. Speciellt på hemmaplan där den mindre isytan brukar ställa till problem för svenska lag. Frölunda som gick till final förra året i CHL förlorade till exempel två av tre bortamatcherna under slutspelet mot lag från Finland där man spelar med ett mindre mått på rinkarna.

Bolagen inte överens om vem som är favorit

Under årets CHL har JYP förutom uddamålsförlusten borta mot Frölunda vunnit båda matcherna mot Sheffield men inte med samma breda marginal som Frölunda. Det blev 3-0 hemma och sedan en 4-2-seger i söndags på bortaplan. Om de vill vinna gruppen är en seger mot Frölunda ett måste här.

Även om vi spelat på Frölunda i de två matcherna och haft rätt där kommer jag gå emot dem här. De inledde visserligen starkt mot JYP men sedan körde de fast och visst hade de lite tur med sina mål och de onödiga utvisningarna från gästerna. JYP är starka på hemmaplan och jag håller inte med i värderingen från Unibet att Frölunda är favoriter här. Flera bolag som till exempel Super Lenny och Guts har JYP som knappa favoriter och Unibets 1,94 för JYP inklusive övertid/straffar kan jämföras med 1,8 hos Super Lenny.

Enligt mig borde JYP inklusive övertid/straffar betala runt 1,8 – 1,85 och när vi får 1,94 är det ett givet värdespel. Som vanligt, passa på att spela tidigt. Under samtliga CHL-matcher vi rekat den här säsongen har oddset sjunkit under dagen.

Speltips:

Speltips: JYP vinner inklusive eventuell övertid/straffar
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 17:30, torsdag 3/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
JYP 2,5 betway logo
Oavgjort 4,25 unibet logo
Frölunda 2,4 bwin logo
Över 5,5 mål 2,32 unibet logo
Under 5,5 mål 1,62 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: