Speltips, Kalmar – AIK 5/7: Två inte helt övertygande försvar

Simon Pålsson Publicerat: 4 juli 2015

AIK åker söderut till den småländska kusten och Guldfågeln Arena i Kalmar. Det är som upplagt för en match med mål.

Allsvenskan har äntligen dragit igång igen efter det sommaruppehåll som många fotbollsintresserade svenskar förmodligen kommer att minnas med glädje, mycket tack vare EM-guldet i bragdartad stil av det svenska U21-landslaget.

Nu är vi dock snabbt tillbaka i vardagen och allsvenskan rivstartar med en full omgång lördag, söndag, måndag. Tre matcher spelades igår och under söndagen väntar fyra nya matcher. När Kalmar FF får besök av AIK har vi en känsla av att det är som upplagt för mål åt båda håll eftersom inget av lagen kan stoltsera med ett vidare bra försvarsspel – om vi nu ska hårdra det lite.

Solnaiterna kommer nämligen till matchen med ett stort avbräck från Europa League-matchen i veckan. Där och då drog straffhjälten från EM-finalen på sig en skada och tvingades utgå. Patrik Carlgren kommer med andra ord inte att vakta stolparna på Guldfågeln Arena, vilket är ett stort avbräck med tanke på att andramålvakten Kyriakos ”Kenny” Stamatopoulos inte heller är spelklar.

AIK har visserligen gjort sig kända för ett gediget försvarsspel och en fin defensiv grund under de senaste säsongerna, men att behöva ställa tredjemålvakten mellan två allsvenska stolpar är naturligtvis inte optimalt.

Kalmar FF starkare framåt än bakåt

Hemmalaget Kalmar FF har även de lite problem i defensiven med en hel del insläppta mål under slutet på våren. Framåt ser det dock bättre ut och smålänningarna har faktiskt gjort mål i sju av de åtta senaste allsvenska matcherna – en statistisk detalj som bevisar att man har en fin offensiv.

Kalmar FF, som ligger tia i den allsvenska tabellen, kommer i egenskap av hemmalaget säkerligen leta sig framåt i banan och helt enkelt gå för seger. Allmänt sett är det två lag som gärna bjuder upp till dans och går framåt, något som i sig kan öppna upp ytor och bidra till en matchbild där målchanser och förhoppningsvis mål skapas.

Det är också där vi tänker fokusera för dagens speltips. Hos Ladbrokes spelar vi båda lagen göra mål till 1,80 gånger pengarna. Där ligger Ladbrokes lite högre än övriga och vi passar på. Överspelet på målmarknaden hade också kunnat vara intressant, men vi känner samtidigt att 1-1 är ett väldigt logiskt slutresultat i matchen. Därför blir det båda lagen göra mål och vi håller tummarna för att matchbilden blir som vi förutspått.

De bästa oddsen på 1X2-marknaden finns alla hos RedBet. Ni missar väl inte deras tillfälliga bonus på 2 000kr? I samarbete med Spelbloggare.se erbjuder RedBet nu en bonus på 2 000 kr för nya kunder. Kampanjen varar bara några timmar till så passa på. Klicka här för att registrera dig och få den exklusiva bonusen på 2 000 kr!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 5/7
TV / Stream:    cmoresport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kalmar FF  3,05 redbet logo
Oavgjort  3,40 redbet logo
AIK  2,48 redbet logo
Över 2,5 mål  2,05 ladbrokes logo
Under 2,5 mål  1,90 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: