Speltips, Kalmar – Elfsborg 23/8: Akilleshälen – naturgräset

Spelbloggare Publicerat: 22 augusti 2015

Naturgräs och Elfsborg är en usel kombination och när de toppjagande boråsarna reser till Småland och Guldfågeln Arena för att möta Kalmar ska det finnas en fin skrällmöjlighet.

Kalmar kan inte räknas bort från bottenstriden helt och hållet när man bara har sju pinnar ner till kvalstrecket och Halmstad, men visst ska det mycket till för att man ska sjabbla till det så pass mycket.

Förväntningarna på laget har dock allt annat än levts upp till – bröderna Elm-effekten har uteblivit och på den undre tabellhalvan lär man stanna kvar tills spelåret ska summeras. Dels för att det är där man hör hemma – Kalmar är oerhört ojämna i sina prestationer – och dels för att avståndet upp till den övre halvan är rätt stort och i alla fall konkurrenterna i topp sex håller en helt annan nivå.

Och ett av dessa topp sex-lag är just Elfsborg. Andraplatsen innehas, efter Blåvitt på sämre målskillnad, och det blir med all sannolikhet toppfajten in i det sista – precis som väntat. Men ja, det är fyra andra konkurrenter som jagar häck i häl håller också bra nivå.

0-1-3 på naturgräs

Här vill jag påstå att oddssättarna är ute och vimsar totalt. Elfsborg är bättre, så enkelt är det – men det finns en faktor som talar för Kalmar, en stor sådan; naturgräset. Den är av större betydelse än de flesta andra.

Det som ständigt fäller Elfsborg, det är just naturgräset. På fyra matcher i år har endast en pinne plockats på underlaget och motståndet har knappast heller varit oövervinnligt. Exempelvis förlorade man med 0-1 mot kvalplatsplacerade Halmstad. Detta fenomen är inte nytt för i år. I flera serier där de varit med och fajtats i toppen, hade de varit i botten om endast gräsmatcherna räknades.

Båda parterna kommer från halvdana prestationer i Svenska Cupen, men avancerade ändå vidare – Kalmar vann på straffar mot Halmia och Elfsborg med 1-0 mot Somaliska, vilka spelar i division 1 respektive division 4.

Gästerna kommer till spel utan sin för tillfället mest produktiva spelare i Viktor Prodell och även Per Frick är out, så man är extremt tunna framåt. Kalmars skadesituation ser å andra sidan bra ut.

Kalmar ser ut att ha tappat sin form, men är okej på hemmaplan. 2-2-1 är facit på de fem senaste hemmamatcherna och en av vinsterna kom mot mästarna Malmö. 1,75 x polletterna för dubbelchansen 1X (rättas vid hemmavinst eller oavgjort) ser jag som värdesiffror och de synas med glädje. Sämre känns det inte heller när KFF är obesegrade i nio raka identiska möten.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen 1X
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 23/8
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kalmar 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 unibet logo
Elfsborg 2,20 betway logo
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,95 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: