Speltips, Kalmar FF – IFK Göteborg 8/5: Dansk show på Guldfågeln Arena?

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2015

 Sören Rieks hade show i Göteborgs senaste batalj mot Falkenberg. Blir det en ny sådan i fredagens bortamatch mot Kalmar?

Det har blåst negativa vindar över Småland och Kalmar under starten av Allsvenskan. Man stod på ynka fyra pinnar efter sex spelade matcher – nu senast blev det dock en komfortabel trepoängare mot Örebro. 3-0 skrevs slutresultatet och tre olika spelade antecknade målprotokollet.

Själva prestationen var självklart bra, men vinsten var absolut inte som skriven i sten. ÖSK öppnade faktiskt snäppet bättre, eller i alla fall lika bra, och hade en rad chanser att spräcka nollan innan Tobias Eriksson förvaltade en straffspark i den 25:e minuten. Det var också känslan, att det första målet skulle betyda oerhört mycket mellan två krisande lag.

Precis som i fjol verkar det vara på hemmaplan som pinnarna ska trilla in. Man är erkänt starka på Guldfågeln Arena; vunnit två, spelat en oavgjort och förlorat en hittills i årets allsvenska.

Tränaren Peter Swärdh lär inte se någon anledning att rotera alltför mycket i startelvan. Förutom Romário, Ismael och Rasmus Elm – som alla saknas sedan tidigare – är Marcus Nilsson osäker för spel med en ryggskada. Ett stort hål skulle lämnas i mittlåset utifall att han inte kan inleda från start.

Startar på topp – igen?

Desto bättre har det sett ut för IFK; med resultatraden 5-1-1 delas andraplatsen med Elfsborg och upp till serieledande Malmö skiljer en poäng. Toppstriden ser ut att handla om just dessa samt AIK, som även de jagar häck i häl. Inte helt oväntat, men som det ser ut nu verkar det vara ett större avstånd mellan toppen och botten än tidigare år.

Nästan samma trupp som tog emot Falkenberg senast är uttagen. Gustav Engvall, Adam Johansson och Patrick Dyrestam alltjämt är kvar i sjukstugan – men tillbaka är Sebastian Eriksson.

Den här matchen vann man med 2-1 och det en viss dansk vid namn Sören Rieks, som är en av undertecknads favoritspelare i Allsvenskan, stod för IFK:s båda baljor varav ena var en fantastisk delikatess. Rieks hade dessförinnan inte kommit till sin rätt och stått för en rad på sin höjd mediokra insatser.

En förklaring till detta uppsving kan vara att han flyttades upp från sin yttermittfältsposition, till att få skapa anfallsduo med lagets stjärna Lasse Vibe. Sannolikt får han nytt förtroende i anfallet – och det verkar inte oddssättarna ta hänsyn till.

Målskyttespelet på exempelvis Lasse Vibe betalar så lite som 2,80x medan vi får hela 5,40x för Sören Rieks. Gillar oddset även om han skulle starta på mitten, men blir det, som väntat, på topp – är det ett makalöst överodds Unibet sticker ut med.

Hittar spelvärde ner till runt 3,80-4,00 och därmed skickas en summa en bra bit över medel in på målskyttespelet. Om spelaren mot förmodan inte skulle starta, får vi tillbaka polletterna.

Speltips:

Speltips: Sören Rieks målskytt ”anytime”
Odds: 5,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 19:00, 7/5
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kalmar 3,60 comeon logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Göteborg 2,10 betway logo
Över 2,5 mål 2,10 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,80 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: