Speltips, Kalmar – Häcken 26/4: KFF bygger vidare på hemmaprestationerna

Spelbloggare Publicerat: 26 april 2015

kalmar häcken 26/4Vi blickar mot Småland och Guldfågeln Arena där Kalmar agerar värd mot ett krisande Häcken. Här är vårt speltips.

Krisande är kanske att ta i, men Häcken presterar inte alls som väntat, även om jag höjt dem som en potentiell flopp. Man är tredje sist i tabellen med två inspelade pinnar på de fyra inledande matcherna; förlorat mot Hammarby och Göteborg, spelat oavgjort mot Djurgården och Sundsvall.

Känns som att Peter Gerhardsson måste förnya sitt tankesätt och filosofi. Häcken har, historiskt och i nutid, spelat en offensiv och underhållande fotboll – och det fungerar väl om man har de där spelarna som kan sticka ifrån sin markering, göra det lilla extra. Visst finns det fortfarande sådana i truppen, men offensiven ser ändå sämre ut än på flera år. Anfallaren Dardan Rexhepi är en av de som fått mycket speltid och jag förstår inte alls vad Gerhardsson ser i honom. Hotar sällan och är uddlös.

Det är också en primär skadesituation man är i med spelare som Alexander Jeremejeff, Tom Söderberg och framförallt mittfältspjäsen Mohammed Abubakari borta. Den sistnämndas frånvaro är av extremt stor betydelse. De potentiella ersättarna är inte i närheten av lika vassa.

Kalmar bättre för dagen

Kalmar är väl också lite av en besvikelse efter fyra omgångar, men ändå visat upp ett fint spel på hemmaplan, där man spelat oavgjort mot Helsingborg och vunnit mot Åtvidaberg. Borta har det däremot sett katastrofalt ut och den senaste matchen på Tele2 Arena var under all kritik och man förlorade fullt rättvist med 0-1 mot Djurgården.

– Imorgon finns det två delar för oss. Dels att vi, i förhållande till Djurgårdsmatchen, verkligen behöver komma upp och mer ta med oss hemmaprestationerna mot HIF och ÅFF och bygga vidare från dem men vi ska också försöka ta initiativet i den här matchen, säger KFF-tränaren Peter Swärdh till klubbens hemsida inför matchen.

Så var det också under fjolåret, att man var klart bättre på hemma- kontra bortaplan. Laget har svårt att hitta rätt i omställningsspelet, men här väntas man föra dansen, i alla fall till en början. Gynnar dem väl.

Skadeläget är ljust och bara Rasmus Elm samt Stefan Larsson är out. För dagen, när Häcken saknar sin ovärderliga mittfältskämpe Mohammed Abubakari, värderar jag Kalmar som snäppet bättre och de ska ha en god möjlighet att kamma hem alla tre pinnar på Guldfågeln Arena.

Spelar därför Kalmar draw no bet till 1,88x hos Betsafe med gott samvete.

Betsafe har ett unikt utbud på NHL, NBA och NFL. Öppna ett konto hos dem och få 1 000 kr i välkomstbonus.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Kalmar 2,65 unibet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,35 nordicbet logo 1 000 kr
Häcken 2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,82 unibet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Kalmar dnb
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:20, 26/4
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson