Speltips, Kalmar – Hammarby 4/6: Tunga avbräck stör

Emil Jakobsson Publicerat: 3 juni 2015

Efter den tuffa starten på säsongen för Kalmar har de nu vunnit tre av de fem senaste matcherna när de under torsdagen tar emot ett mer och mer krisbetonat Hammarby som inte vunnit sedan den 25 april mot Åtvidaberg.

Efter den starka starten med seger i cupderbyt mot AIK och sedan tio poäng på de fem första omgångarna fick nykomlingarna Hammarby en flygande start på säsongen. Men efter det kom 2-2 mot Örebro vilket följdes upp av fyra raka förluster och nu senast kom nästa kryss, bara 2-2 hemma mot Halmstad.

– Vi faller ihop direkt efter deras 1-1. Vi började väldigt bra, men i andra halvleken är det Halmstad som börjar bra och gör 1-1, och sedan kommer 2-1, så då var det uppförsbacke. Vi måste kunna stå upp när vi får mål emot oss, och inte bli för besvikna, sa Hammarbys Kennedy Bakircioglu till Cmore efter förlusten nu senast.

Han var tillbaka och spelade sista halvtimmen av matchen och frågan är om hans återkomst kan lyfta Hammarby? Däremot saknar gästerna Emil Israelsson på grund av skada och både Birkir Mar Saevarsson och Johan Persson är avstängda mot Kalmar.

Det är samtidigt oklart om Kennedy kan spela 90 minuter mot Kalmar. Så här svarade han när Aftonbladet frågade honom i lördags om han kan spela hela matchen mot Kalmar
– Det vet jag inte. Det får vi se. Jag ska träna på den här veckan också. Idag var jag inte redo, jag har varit borta en månad, jag ligger efter med mycket.

En annan intressant detalj är att Kalmar FF marknadsför den här matchen som ett Smålandsderby och syftar på att tränaren Nanne Bergstrand, assisterande tränaren Patrik Hansson, mentale tränaren Anders Friberg samt spelarna Erik Israelsson, Måns Söderqvist och Mats Solheim alla lämnar Kalmar för just Hammarby sedan 2013.

Kalmar saknar många spelare

Kalmar har som sagt vänt sin negativa inledning på säsongen och plockat 9 av 15 poäng på de fem senaste omgångarna. Även hemma på Guldfågeln Arena har de vunnit tre av de fem senaste, de stod de för en imponerande insats när de slog Malmö med 2-1 i sin senaste hemmamatch.

De förlorade visserligen nu senast borta mot IFK Norrköping som fortsätter att överraska den här säsongen. Men bortaspelet är betydligt sämre och de hoppas givetvis på en bättre prestation nu när de spelar på hemmaplan igen.

– För vår del så är det viktigt att vi studsar tillbaka från Norrköpingsmatchen och kan ha bättre kvalité i det vi gör på planen. Både taktiskt och tekniskt och därmed också kunna spela i ett högre tempo och ta initiativet i matchen, säger Kalmars tränare Peter Swärdh till klubbens hemsida inför matchen mot Hammarby.

Men Kalmar saknar en hel del spelare både på grund av skador och avstängningar. David Elm och Marcus Nilsson är avstängda samtidigt som Emin Nouri, Tobias Eriksson, Pär Ericsson, Rasmus Elm alla är skadade. Dessutom finns det vissa frågetecken runt Viktor Elm även om han är uttagen i truppen.

Det bästa spelvärdet här ser vi i underspelet, under 2,5 mål betalar 1,84 hos Redbet. Saknar ni konto hos dem får ni 1 200 kronor bonus här. Spelet baserar främst på hur Hammarby spelar på bortaplan. Under deras tre senaste bortamatcher har det bara blivit i snitt 1,33 mål per match och alla har gått under 2,5 mål.

Kalmar har samtidigt spelat under 2,5 mål i tre av sex hemmamatcher men nu saknar de en hel del spelare, inte minst David Elm vilket gör att de tappar i slagkraft på hemmaplan. Båda lagen har samtidigt ganska bra koll på varandra då många spelat med varandra tidigare och Nanne tidigare varit tränare i Kalmar. Risk för en försiktig matchbild mellan två lag som väldigt gärna vill undvika att förlora?

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,84  (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00 torsdag den 4/6
TV / Stream:  cmorelivetva logotv4sport logoviaplay logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kalmar 2,3 redbet logo
Oavgjort 3,45 redbet logo
Hammarby 3,4 mybet logo
Över 2,5 mål 2,0 betway logo
Under 2,5 mål 1,84 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: