Speltips: Kalmar – Helsingborg 4/4: Målvaktstränaren mellan stolparna i premiären

Spelbloggare Publicerat: 4 april 2015
kff hif 4/4
Foto: Bildbyrån

Andra allsvenska matchen – den sista under påskafton – spelas i Småland, där Kalmar tar emot ett defensivt decimerat Helsingborg på Guldfågeln Arena. Proppen ur?

Brödratrion Elm är återförenad i Kalmar, där de alla utvecklades till proffs, och kommer spela stora roller för sin klubb, inte bara för deras styrkor på planen – även i egenskap av profiler, vilket det varit ont om efter att Henrik Rydström la skorna på hyllan 2013.

I och med detta har ett annars, i min bok, mediokert Kalmar fått in kvalité och spets, men jag har ändå svårt att se dem utmana den absoluta toppen. Tippar att de hamnar någonstans i mitten, en bit ifrån botten såväl som toppen. Förra säsongen öppnades på ett briljant sätt, men efter sommaren stämde ingenting och KFF landade till slut på en anonym elfteplats.

Resultaten och prestationerna under försäsongen lovar inte jättemycket inför premiären. Exempelvis förlorade man mot just Helsingborg i början av februari och veckorna senare dito mot Värnamo. Genrepet bjöd dock på en seger mot seriekonkurrenten Åtvidaberg med 1-0 på Fredriksskans, enligt rapporter en välutförd match. Kanske är formen hittad?

Succé för Ajdarevic?

Gästande Helsingborg, då? De har fått in klubbikonen Henrik Larsson, som lyckades hålla kvar Falkenberg i högstadivisionen förra året, och han hoppas kunna bygga vidare på det HIF som bara växte och växte med tiden under fjolåret. Astrit Ajdarevic har hämtats in från belgiska Standard Liége, där han fått ont om speltid, och väntas få axla ett stort ansvar.

Tror HIF har ett halvdant år att gå tillmötes. Finns en del detaljer att gnugga vidare på – blir en mittenplats, kanske? Anser att de har ungefär samma potential som Kalmar.

I Svenska Cupen nåddes kvartsfinalen, till stor del på grund av den gynnsamma grupplottningen, och där tog det stopp mot topptippade IFK Göteborg. Genrepet mot IFK Värnamo, spelandes i Superettan, slutade med en 3-0-seger.

”Inte spelat en enda match sedan 2012”

Smålänningarna har vissa skadebekymmer. Rasmus Elm, Stefan Larsson, Tor Öyvind samt Papa Diouf är alla out.

Men för HIF är problemen ljusår värre. Förste- samt andrakeepern Pär Hansson och Matt Pyzdrowski är illa tajmat skadade samtidigt och mellan stolparna ska målvaktstränaren, 42-åriga Daniel Andersson, ta plats. Han har inte spelat en enda match sedan 2012.

– Fysiskt är det inga problem. Jag har gjort mig själv en tjänst och tränat hela tiden. Det där med tajming, läsa spelet, tempospel, och att hinna med sitter hyfsat. Jag har jobbat på det ända sedan Pär (Hansson reds. anm) skadade sitt finger, säger han till HD.se.

Därtill saknas Mikael Dahlberg och mittbacksgeneralen Peter Larsson. Frågan är vem som då ska kunna utmana KFF:s spets David Elm i luftrummet?

Ser ett vimsigt och illa samspelt bortaförsvar framför mig. Tvekar inte en sekund på att Kalmar får in minst två baljor, men även HIF bör kunna skicka dit en. KFF:s försvarslinje är överskattad och mål släpptes in i nästan alla vänskapsmatcher under vintern. Jordan Larsson är mycket intressant och Astrit Ajdarevic vet vi kan lägga de vackraste av smörpassar. Briljant i sina bästa stunder.

2/3-1? Kombinationsspelet Kalmar vinner och över 2,5 mål testas till 4,25x hos Betsson.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Kalmar 2,38 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,30 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Helsingborg 3,20 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,70 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,20 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Kalmar vinner & över 2,5 mål
Odds: 4,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 4/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson