Speltips, Kalmar – IFK Norrköping 11/9: Oddsdropp väntas

Spelbloggare Publicerat: 11 september 2015

Kalmar och Norrköping bjuder upp till dans på Guldfågeln Arena i fredagens enda allsvenska match. Gästerna bör ses med fin möjlighet att kamma fullt.

Det korta uppehållet är över – ett uppehåll som kom väldigt lägligt för Kalmar som haltat under en bra tid och sjunkit allt närmare det röda kvalstrecket. Bortsett från en straffvinst mot Halmia – huserande i division 1 – i Svenska Cupen har fyra vinstfria matcher radats upp, varav tre av dessa förlorats.

Känslan är att Kalmar kan få det jobbigt här i slutspurten av serien, även om degradering med all sannolikhet kommer undvikas. Sex pinnar är trots allt ett rätt stort avstånd i en allsvensk bottenstrid, när det återstår åtta matcher.

Förutsättningarna inför denna batalj hade utan tvekan kunnat vara bättre; skadeproblematiken är stor. Markus Thorbjörnsson, Nenad Djordjevic och David Elm står utanför matchtruppen – Rasmus Elm, Ismael och Emin Nouri är alla osäkra för spel.

Alltför bra betald tvåa

Ur form och med så stora skadeproblem – vad ska Kalmar då ha att sätta emot Norrköping? IFK är årets positiva överraskning och är mitt i den heta guldfajten. För tillfället innehas tredjeplatsen, upp till ettan Blåvitt skiljer två pinnar – vinsten är det enda som räknas här.

Välförtjänt är det också. IFK är, utan tvekan, titelmaterial och formen är fenomenal; de tre avslutande matcherna innan uppehållet vann man och bara en av de 19 senaste matcherna har förlorats. De allra flesta; vinster.

Lite ovisst att tippa såhär direkt efter ett uppehåll, men IFK ska helt enkelt vara större favoriter än de presenteras som. Inte minst med tanke på att man mer eller mindre är befriade från skador; enda nämnvärda avbräcken är på Andreas Hadenius samt Christopher Telo.

Rätt säker på att oddssättarna kommer justera oddsen till närmare avspark, så jag rekommenderar att kliva in tidigt här. IFK Norrköping 0.0 (asian handicap) spelas till mycket fina 1,88 x polletterna. Raka tvåan är också okej till 2,50x, men vi håller alltså oss till det förstnämnda spelet.

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping 0.0 (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 11/9
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kalmar 2,85 comeon logo
Oavgjort 3,50 bwin logo
Norrköping 2,50 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,89 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: