Speltips, Kalmar – Örebro 4/5: De kommer undan med en pinne på Guldfågeln Arena?

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2015
ife kff 29/4
Foto: Bildbyrån

Både Kalmar och Örebro har inlett Allsvenskan anno 2015 på usla sätt och när de drabbar samman på Guldfågeln Arena kan ett av lagen vända på den negativa spiralen – vilket?

Kalmar hittas inför den sjunde omgången på negativ kvalplats med en vinst, ett kryss och fyra förluster, alltså har ynka fyra av 16 möjliga pinnar spelats in och det håller inte. Man var, av flera mediepersoner och kunniga, tippade som en möjlig utmanare i toppen, främst till Malmö, AIK och Göteborg…

Men nu? Ja, tränaren Peter Swärdh är starkt ifrågasatt och de inköpta bröderna Elm har ännu inte hittat formen, även om Viktor och David står för lagets alla tre baljor. De kan eventuellt komma undan med godkända betyg – resten presterar under all möjlig kritik. Få ljuspunkter som glimtar fram…

Nu står smålänningarna på tre förluster i följd, dessa mot Djurgården, Häcken och Elfsborg – alla med uddamålet. Defensivt har det ändå sett okej ut, men framåt är hotet nära på obefintligt. Enda vinsten kom mot Åtvidaberg och det var med rejält flyt den trean lyckades spelas in.

Mittfältet är fortfarande söndertrasslat på grund av skador; på den positionen saknas tre spelare i Rasmus Elm, Ismael och Tor Öyvind Honda. Därtill är försvararen Stefan Larsson kvar i sjukstugan med de nämnda herrarna.

Kommer vändningen nu?

Om Kalmar varit en flopp, då finns det knappt ord för var Örebro varit. Tippade, däribland av mig, i toppen – nu är man jumbo med två pinnar på kontot, varav den ena dessutom kom i premiären. Från succén i Svenska Cupen, där man står i final, till detta… Makalöst dåligt.

Hur som helst, jag vill fortfarande tro att vändningen ska komma snart. Nu senast fick man 2-2 mot ett för tillfället urstarkt Hammarby och under perioder imponerade spelet oerhört. Det var en helt annan fart i det offensiva spelet, än vad som tidigare skådats – detta trots att anfallsstjärnan Alhassan Kamara fortfarande är out. Bortsett från det avbräcket ser skadesituationen bra ut.

Visst, Kalmar står stärkta av att de spelar på sin naturmatta medan Örebro är ett konstgräslag, men som KFF presterat på sistone har jag svårt att se dem kamma fullt här. ÖSK kommer vakna till liv, det vågar jag nästan lova och prestationen mot Hammarby indikerar på att det kan bli snart. Kanske till och med på måndag.

1-1? Hur som haver, dubbelchansen X2 (vinst vid oavgjort eller bortaseger) spelas försiktigt till 1,83 gånger pengarna hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Kalmar 2,10 mybet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Örebro 3,80 betway logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,81 redbet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,10 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 4/5
TV:  cmorelivetre logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson