Speltips, Kalmar – Sundsvall 10/8: Två lag med offensiv kvalité

Simon Pålsson Publicerat: 10 augusti 2015

Guldfågeln Arena står värd för det allsvenska mötet mellan Kalmar FF och GIF Sundsvall under måndagskvällen. Vi har hittat ett speltips vi tror på inför matchen.

Kalmar FF och GIF Sundsvall har en sak gemensamt. Båda lagen har under den allsvenska säsongen 2015 gjort sig kända för att vara ena halvan av händelse- och målrika matcher. Tråkigt nog för de båda lagen har många av målen dessvärre hamnat i fel mål sett med deras ögon, men för den neutrala åskådaren har matcherna ofta varit sevärda.

Smålänningarna har på sina 18 matcher gjort 21 mål och släppt in lika många. Det går helt enkelt att peka på vissa brister i defensiven, men att man samtidigt har viss styrka i offensiven. Vad som blir verkligt intressant är när man studerar hemmastatistiken, där Kalmar FF är väldigt mycket starkare. På senare tid har man till exempel gjort 11 mål på 6 hemmamatcher, bland annat mot Malmö FF. Starkt.

Gästande Sundsvall då? Jo, norrlänningarna blandar och ger för fulla muggar. Ena veckan spelar man vacker offensiv fotboll och slår Hammarby eller tar poäng av IFK Göteborg, för att i nästa match tappa poäng hemma mot Halmstad eller till och med åka på stryk nere på Örjans Vall. Blandade prestationer, men nu kan vi vara på väg att se ljuset i tunneln.

I senaste mötet, hemma mot Hammarby, gjorde nyförvärvet Shpëtim Hasani, debut för Sundsvall. Anfallaren var fullständigt briljant och låg bakom det mesta i offensiven, vilket banade väg för en viktig 3-0-seger mot bottenkollegan Bajen. Kan Hasani vara den som åter får fart på Sundsvall offensiva spel? Anfallaren sägs vara osäker till spel mot Kalmar på grund av en krånglande vad, men om han spelar känns Sundsvall hyperfarliga.

Två lag som får svårt att hålla tätt

Vi ser Kalmar FF som klara favoriter i matchen och tror att smålänningarna har en god möjlighet att plocka en viktig trepoängare här. Vad som dock bör understrykas är att det här är två oberäkneliga lag, som inte sällan överraskar med antingen en oväntat bra, eller dessvärre en oväntat dålig, prestation.

Därför riktar vi i vårt speltips blickarna åt ett annat håll än ett rakt spel på något av lagen. Vi tror på en matchbild med två lag som gärna tar tre poäng, något de behöver göra mot sina bottenkollegor. Båda lagen ligger nämligen på den nedre halvan av tabellen och det är i den här typen av matcher de har möjligheten att knipa trepoängare.

Vår känsla är att lagen, inte minst med tanke på den positiva offensiva trend som finns i båda läger, kommer att kunna näta under matchen. Båda lagen har haft knackiga försvar, som vi tror får svårt att hålla tätt i den här matchen också. Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,86 hos Unibet. För den med is i magen rekommenderar vi att säkerställa att Shpëtim Hasani kommer till spel, men vi tycker att spelet bör ha god chans att sitta ändå. Spelar nyförvärvet vågar vi dock skruva upp insatsen ett snäpp.

Precis som vanligt finns elvorna här ungefär 30-40 minuter innan matchstart. Kika gärna in då om du har möjligheten att vänta med ditt spel.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 10/8
TV:   cmorefotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kalmar FF  1,81 redbet logo
Oavgjort  3,80 redbet logo
GIF Sundsvall  5,00 bwin logo
Över 2,5 mål  1,92 unibet logo
Under 2,5 mål  1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: