Speltips, Kamerun – Elfenbenskusten 28/1: Kapabel underdog

Spelbloggare Publicerat: 28 januari 2015

kamerun elfenbenskusten 28/1Gruppspelet är nästan helt färdigspelat i Afrikanska mästerskapen, men innan vi kan vända blad ska vi få ett avgörande i helt jämna grupp D. I Malabo drabbar två av turneringens förhandsfavoriter, Kamerun och Elfenbenskusten, samman.

Alla fyra gruppspelsmatcher har slutat 1-1 och om resultaten inte kan skilja av lagen åt efter onsdagen, då gäller lottning. Vinst och man är vidare, förlust ute – oavgjort och bollen är i Guinea och Malis händer. Vice versa gäller självfallet då matcherna spelas parallellt.

Elfenbenskusten har den mest stjärnspäckade truppen bland de afrikanska länderna, inget snack om saken. Men när ska de lyckas få ut allt av den? Upprepande underprestationer, ett halvdant kval och insatserna mot Guinea och Mali har knappast varit lovande.

I de de här två matcherna har man hamnat i underläge tidigt – för att sedan hämta in i slutminuterna.

Bolltempo finns i dessa herrar, inte minst i bröderna Touré, men man har inte lyckats få ut det på planen. Har säkert varit en av huvudrubrikerna under förberedelsedagarna – men helt ärligt; jag har svårt att se dem explodera här, speciellt då Romas Gervinho är avstängd.

Kamerun i bättre dagsform?

Kamerun, då? Även de har gjort mig lite besviken, men inte alls på samma sätt som Elfenbenskusten. Man har varit mer stabila under matcherna, inte hamnat i djupa, negativa perioder på samma sätt.

I kvalet till mästerskapet plockade Kamerun fyra pinnar över två matcher mot just Elfenbenskusten. Ena matchen slutade 4-1, den andra 0-0. I de senaste inbördesmatcherna har ”Lejonen” vunnit fem, ”Elefanterna” bara två. Verkar råda ett mentalt övertag.

Enligt undertecknad har Elfenbenskusten fått orimligt stort förtroende av spelbolagen, vilket lämnar över värde åt det andra hållet…

Första målet: Kamerun tas med en mindre insats till 2,50x på Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Kamerun 3,50 betway logo 500 kr
Oavgjort 3,30 williamhill logo 1 000 kr
Elfenbenskusten 2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,53 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,62 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Första målet: Kamerun
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 28/1
TV:  eurosport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson