Speltips Kamerun – Komorerna 24/1: Inget skrälläge

Martin Efvergren Publicerat: 24 januari 2022

Värdnationen Kamerun ställs mot ett coronadrabbat Komorerna i åttondelsfinalen av de afrikanska mästerskapen 2021. Matchen spelas måndagen den 24 januari 2022 med avspark kl 20:00.

Kamerun – Komorerna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kamerun står som värd för de afrikanska mästerskapen 2021 som nu, sent omsider, spelas efter två inställda försök. Kamerun gäller också som en av de stora favoriterna i turneringen och hittills har man levt upp till förväntningarna.

Man vann sin grupp efter att ha tagit sju poäng på de tre matcherna. I premiären besegrade man Burkina Faso med 2-1 och därefter vann man mer komfortabelt mot Etiopien i den andra matchen som slutade 4-1. Därmed var man redan klara för avancemang inför den sista gruppspelsmatchen mot Kap Verde. Den matchen slutade 1-1.

Komorerna kommer från en bragdartad insats mot Ghana i deras sista gruppspelsmatch. Man lyckades då, något oväntat, vinna den matchen med 3-2 efter att Ahmed Mogni blivit stor hjälte då han gjorde det avgörande målet i den 85:e minuten. De tre poäng innebar att Komorerna gick vidare till slutspel som en av de bästa treorna.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Komorerna har haft stolpe in – tills nu

Komorerna förlorade sina två första matcher i den här turneringen. I premiären föll man mot Gabon med 1-0 och därefter blev det stryk med 2-0 mot ett Marocko som sedermera vann gruppen på sju poäng. Det såg med andra ord inte ljust ut inför den sista matchen mot Ghana, men där lyckades man alltså tråckla sig vidare i turneringen.

Man kan säga att Komorerna har haft stolpe in i den här turneringen – fram tills nu. För på lördagen rapporterades att laget drabbats av ett covidutbrott där sju spelare testat positivt. Bland dem är två målvakter och sedan tidigare är förstekeepern Ben Boina skadad. Man kan därmed tvingas ställa en utespelare i mål i den här matchen.

Kamerun gäller därmed som gigantiska favoriter hos spelbolagen inför den här åttondelsfinalen. Ett rakt spel på hemmanationen ger endast omkring 1.04 gånger insatsen.

Kamerun och Komorerna möttes senast i VM-kvalet 2018/2019. Då vann Kamerun hemma med 3-0 medan det första mötet slutade 1-1.

Fouad Bachirous Komorerna har svarat för en stark bedrift i och med att man tagit sig till den här åttondelsfinalen. Det ska dock sägas att man hade marginalerna på sin sida. Man gick mållösa då man föll i de två första matcherna och i den avgörande matchen mot Ghana hade man fördelen av att de fick ett rött kort redan i den 25:e minuten.

Kamerun har framförallt burits fram av Vincent Aboubakar som gjort fem av lagets sju mål så här långt. Värdnationen har nu skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig vidare till kvartsfinal och jag tror inte att man kommer att gå på någon mina mot ett sjukdomsdrabbat Komorerna.

Det mesta talar för att Kamerun kommer att vinna den här matchen med god marginal. Mitt spel blir därför Kamerun -2.5 (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kamerun -2.5 (asian)
Odds: 1.68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:00, måndag 24 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: