Speltips, Kanada – Lettland 1/5: Han kommer ösa in mål

Emil Jakobsson Publicerat: 30 april 2015

Kanada - Lettland speltips ishockey-VM 2015 1 maj Först ut under ishockey-VM 2015 är de stora favoriterna Kanada som har en smått otrolig trupp med sig som möter Lettland. Segern är mer eller mindre given men vi har hittat ett bra speltips inför matchen. 

Vi är som sagt på plats i Prag för att följa lagen närmare och förhoppningsvis leverera riktigt pricksäkra speltips hem till Sverige. När det kommer till Kanada är de utan tvekan den stora favoriten att vinna turneringen enligt mig. Visst de har floppat en hel del i VM-sammanhang tidigare men det är ingen slump att när de bästa är med har Kanada faktiskt vunnit två raka samt tre av de fyra senaste OS-finalerna.

Även om de inte har med alla nyckelspelare är detta utan tvekan en av de mest spännande VM-trupperna Kanada ställt på benen på länge. Hänförda av superstjärnan Sidney Crosby, kryddat med poängkungar som Tyler Seguin, Claude Giroux och en hel del ungdomlig entusiasm och talang. Hela fyra av de fem senaste spelarna som blivit vald som etta i draften finns med i Kanadas trupp under VM.

Aaron Ekblad, Nathan MacKinnon, Ryan Nugent-Hopkins och Taylor Hall är verkligen inga dåliga spelare och speciellt i en turnering som VM kan det vara väldigt nyttigt med en del yngre spelare som verkligen vill visa upp sig och som är pigga i kroppen efter en lång säsong.

Som vanligt är den större isyta en faktor men den bör inte överskattas, speciellt inte mot ett motstånd som Lettland. Visst kan allt hända i hockey men Lettland låg så sent som för ett år sedan bakom Norge i världsrakningen och de hade det tungt under förra VM.

De förlorade bland annat mot Tyskland och Vitryssland och missade slutspelet även om de det givetvis fanns ljuspunkter under deras turnering som skrällsegern mot Finland.

Han gör över 5,5 mål i turneringen

Ser vi till oddsen ser vi inget större värde i den raka segern till 1,16 eller Kanada -4,5 mål till 1,75. Däremot kommer vi testa ett långtidsspel som rör Kanada och det är att Tyler Seguin gör över 5,5 mål i turneringen som finns till 1,86 gånger pengarna hos Nordicbet.

Vi ser ett riktigt starkt spelvärde här då Seguin är en otroligt skicklig spelare och av samtliga spelare som nu är i Tjeckien för att delta i VM finns det ingen som gjorde fler mål än honom i NHL den här säsongen. Han avslutade dessutom säsongen start genom att göra mål i fyra av de sex sista matcherna.

Han nätade 37 gånger på 71 matcher vilket betyder att han gjorde mål i mer än varannan match. Under VM kommer han ställas mot betydligt svagare motstånd och bör ha väldigt goda chanser att göra minst sex mål under turneringen. Kanada kommer under gruppspelet möta Lettland, Tyskland, Tjeckien, Sverige, Frankrike, Schweiz och Österrike. Dessutom kommer de med nästan hundraprocentig sannolikhet spela minst en, kanske tre slutspelsmatcher.

Inte minst under matcherna mot Lettland, Tyskland, Franrike och Österrike bör han göra en hel del mål. Han har alltså mellan åtta-tio matcher på sig att göra sex mål och med tanke på motståndet tror jag han fixar det.

Seguin bör dessutom få en riktigt bra omgivning. Enligt rapporter inför VM kommer han spela ihop med Giroux och Ennis i andrakedjan och han kommer garanterat få mängder med istid i powerplay. Ett annat intressant spel kan vara Seguin turneringens bästa målskytt till 9,0 men vi håller oss till över 5,5 mål här.

Ladda spelkassan inför VM, här är de bästa bonusarna

Hämta en bonus inför VM och höj spänningen hemma i TV-soffan. Här hittar ni vår guide till spelbolagens bästa bonusar just nu.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Kanada 1,16 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 10,0 betway logo 500 kr
Lettland 15,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 2,28 unibet logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 1,7 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Långtidsspel: Tyler Seguin över 5,5 mål under turneringen
Odds: 1,86  (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 1/5 kl 16:15
TV:  tvtolv logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo