Speltips, Dam-VM, Kanada – Nya Zeeland 12/6: Värdnationen håller lakanet rent

Spelbloggare Publicerat: 10 juni 2015

Gruppens starkaste mot de svagaste – Kanada tar emot ett uddlöst Nya Zeeland i det stundande världsmästerskapet. Blir det en bekväm trea för värdnationen på Commonwealth Stadium?

Nya Zeeland kommer med all sannolikhet få slåss med Kina om tredjeplatsen, vilken eventuellt leder till slutspel, i grupp A och är flera klasser sämre än Kanada. Den inledande matchen, mot Holland, förlorades med 0-1. Ett inte alls otippat resultat – offensiven är ett problem för Nya Zeeland när det saknas en självklar målskytt och klassavslutare.

Nyzeeländarna har varit tidigare varit ett offensivt lagt landslag, där man mest fått förlita sig på löpstyrkan, men under förbundskapten Tony Readings har spelfilosofin ändrats till ett mindre riskfyllt spel.

Trots en halvdan prestation mot Kina, där målchanserna var lätträknade, lyckades Kanada kamma fullt i sin premiärmatch. Man tilldelades en straff på stopptiden, vilken förvaltades av fantastiske Christine Sinclair minuten senare. Tydligt var i alla fall att det syntes en del premiärnerver.

Gott om rutin finns det i värdnationen. De allra flesta spelarna har spelat i dessa typer av sammanhang förut och det är ett hårt jobbande kollektiv som har världsklassanfallaren Christine Sinclair på topp – och det är också från hon målen ska komma. 151 baljor på 221 landskamper mäktar hon med inför den här matchen.

Nollade i fyra raka matcher

Ska skilja en hel del mellan de här lagen. Kanada har udden, spelarna som kan avgöra matcher – Nya Zeeland saknar diton. När står dessutom kanadensiskorna stärkta av hemmaplan och publikstödet. Sådant kan ställa till det i premiärer, nu borde knutarna vara upplösta.

Kanadas har en defensivt stark backlinje som brukar utstråla säkerhet. Kanske inte de som levererar de bästa bollarna uppåt – men att det inte skulle bli ett mål från deras sida skulle förvåna rejält. Kanske kommer från nämnda Sinclair?

Nya Zeeland står utan gjort mål i fyra raka matcher, varav tre av dessa förlorats. Deras hopp blir att försöka hålla 0-0 så långt som möjligt in i matchen. Ser inte alls hur de ska kunna hota i offensiven.

Det blev en vinst och hållen nolla för Kanada i premiären, för Nya Zeeland tvärtom. Samma visa även här? Kombinationsspelet Kanada vinner & håller nollan finns till 2,30x hos vår favoritbookie William Hill och det är utan tvekan siffror av värde. Spelbart åtminstone tio punkter ner. 1/2-0?

Speltips:

Speltips: Kombinationsspel: Kanda vinner & håller nollan
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 03:00 natten mot fredag 12/6
TV / Stream:  tvfyra logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kanada 1,44 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,50 mybet logo
Nya Zeeland 8,90 unibet logo
Över 2,5 mål 1,96 unibet logo
Under 2,5 mål 1,95 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: