Speltips, Kanada – Ryssland 17/5: Jämn drömfinal att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2015

VM-finalen är här och inte helt oväntat är det stornationerna tillika rivalerna Kanada och Ryssland som ryker ihop i Prag, varifrån vi testar ett skrällspel till mer än fem gånger pengarna.

Ishockeyns två bästa nationer är det som ställs mot varandra och det är en drömfinal som väntar; rivalen mellan dem är enorm och vi kan därmed räkna med ett makalöst tryck och en match med mycket känslor i O2 Arena.

Kanada storsatsade inför det här mästerskapet, vilket också burit frukt. Man fick med de stora stjärnorna och de har verkligen briljerat. Vägen till finalen har varit sprikrak; alla nio matcher har vunnits inom ordinarie tid och flera motståndare skåpats ut totalt. Mot Tyskland och Österrike målade man tvåsiffrigt och i kvartsfinalen skåpades Vitryssland ut med makalösa 9-0.

I semifinalen mot värdnationen Tjeckien dominerade man fullt ut. Siffrorna hade kunnat skjuta i höjden, men målramen ville verkligen Tjeckien väl den kvällen, även om det inte räckte ända fram.

Jämnare än oddssättarna tror?

Hur som helst, är det några som kan ställa till det för Kanada – är det Ryssland, som har en fantastisk högstanivå, vilket också visats upp under mästerskapet. Däremot har man bjudit på en del klart sämre prestationer och i gruppspelet blev man besegrade av både Finland och USA. De sistnämnda fick man dock revansch på i semifinalen och vann med klara 4-0.

Innan dess, alltså i kvarten, skickades Tre Kronor med 5-3 i en match som svängde rejält. Man ledde först med 3-0, tappade till 3-3 och i slutminuterna kom ledningsmålet och sedermera spiken i kistan. Var lite synonymt för ryssarnas mästerskap – upp och ner, ner och upp.

Kanada är absolut befogade favoriter, men är nu i sin första VM-final sedan 2007 – och pressen på dem är enorm. Kanske fäller man krokben för sig själva? Som nämnt, har ryssarna en bra dag på jobbet kan de absolut bjuda upp till kamp.

Tätt och jämnt? Ja, det väntar jag mig. Tycket oddset på krysset studsat upp alltför högt – ser en sannolikhet på åtminstone 20% att det står oavgjort efter 60 minuter. När vi får 5,55 för det hos ComeOn! är det bara att slussa in polletterna. Ett långskott, men utan tvekan ett sådant av värde.

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter 60 minuter
Odds: 5,55 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 20:45, 17/5
TV / Stream:  tvfyra logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kanada 1,80 betway logo
Oavgjort 5,55 comeon logo
Ryssland 3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål 1,85 betway logo
Under 5,5 mål 1,95 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: