Speltips, Kanada – Team Europa 28/9: Det första mötet i finalserien

Simon Pålsson Publicerat: 27 september 2016

Det blev inte den önskade drömfinalen, men vi får åtminstone se en riktig skräll försöka ta sig hela vägen i World Cup. Det första finalmötet mellan Kanada och Team Europa avgörs natten till onsdag.

Det har kallats ”finalen som ingen ville ha”.

Det faktum att Team Europa tog sig hela vägen inte till final har inte bara benämnts som en enorm skräll, utan har också konstaterats vara precis vad arrangören NHL inte ville.

Vidare har det talats om att Team Europas succé är ett underbetyg för Ryssland, Sverige, USA och Finland. Fyra nationer som historiskt håller hög nivå och som har betydligt mer att göra i en final än ett axplock av europeiska hockeyspelare, där avsaknaden av stjärnglans på backsidan dessutom är tydlig.

I vår värld är det helt annorlunda. Att Team Europa tagit sig hela vägen till finalen är egentligen ett bevis på två saker. Dels att idrotten fortfarande lever och att en underdog också har fina möjligheter att göra sin röst hörd. Men det är troligen också ett litet bevis på att konceptet World Cup – ännu en turnering på landslagsnivå – inte riktigt flyger.

Det första av tre potentiella möten

För den som älskar ishockey är det dock alltid trevligt med matcher som gäller mycket. Den här finalen avgörs dessutom i bäst av tre – något som gör att vi potentiellt har tre intensiva matcher att njuta av. I skuggan av Tre Kronors semifinalförlust är det här faktiskt ett möte som har bra förutsättningar att bli underhållande.

Båda lagen har visat prov på en fantastisk offensiv rakt igenom hela turneringen. Team Europa har förlitat sig till stora delar på den, medan Kanada varit så pass överlägsna att de setts som en självklar titelkandidat redan från start. Kanadensarna har verkligen inte gjort någon i hemmapubliken besviken.

Att kanadensarna är favoriter råder det ingen tvekan om. Troligen står de där med pokalen så sent som om några dagar. Det första mötet lär dock bli en svängig historia, där även Team Europa får ett visst svängrum. Vad du än gör: underskatta inte den europeiska offensiven. Därför spelar vi Team Europa över 1,5 mål (inklusive förlängning) till 1,80 gånger pengarna hos Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel).

Speltips:

Speltips:  Team Europa över 1,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,80(Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  02:00, onsdag 28/9
TV:   tvtre logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: