Speltips, Kanada – Tjeckien 16/5: Kan publiken bära hemmalaget till en final?

Emil Jakobsson Publicerat: 15 maj 2015

Superfavoriterna Kanada krossade stackars Vitryssland med 9-0 i kvartsfinalen, den största slutspelssegern i VM på över 20 år. Under lördagen ställs de mot Jaromir Jagr och hans Tjeckien inför ett kokande O2 Arena i Prag.

Snacka om att Kanada lever upp till hypen under detta VM. De vann alla sju matcher under grundserien och gjorde hela 49 mål. Sedan kom nästa kross, hela 9-0 mot Vitryssland i kvartsfinalen vilket betyder att Kanada nu gjort 7,25 mål per match under VM. Mot de starkare lagen vann de med 6-4 mot Sverige, 6-3 mot just Tjeckien och hela 7-2 mot Schweiz.

Vårt långtidsspel att Tyler Seguin skulle göra över 5,5 mål under turneringen satt nu senast när han gjorde hattrick mot Vitryssland. Vi tipsade även om Seguin som turneringens bästa målskytt till 9,0 och inför semifinalerna har han gjort åtta mål vilket ger honom en delad förstaplats med Filip Forsberg med med tanke på att Sverige redan är utslagna finns det goda möjligheter att han blir turneringens skyttekung.

Kanada har nu vunnit tre raka matcher mot Tjeckien under VM 2013, 2014 och nu 2015. Allt talar verkligen för att de vinner även under lördagen.

”Hela arenan skakar”

Tjeckien ska däremot inte underskattas. De har ett smått otroligt stöd från publiken, bland det absolut häftigaste jag själv har upplevt. Hela arenan skakar och ljudet är öronbedövande när de håller igång.

De slog ut Finland med 5-3 efter en minst sagt tveksam situation där Finland fick ett mål bortdömt. fick en utvisning och Tjeckien sedan gjorde mål. Men man kan inte ta segern ifrån dem och en stor anledning till att de vann var nu 43-årige Jaromir Jagr som spelade en otrolig ishockey och gjorde två mål och spelade fram till ett. Han ligger tvåa i den interna poängligan nu med nio poäng på åtta matcher och han måste göra en ny kanonmatch om Tjeckien ska ha en chans här.

Även om Tjeckien hämtade upp ett 2-0-underläge till 2-2 mot Kanada under gruppspelet var de i ärlighetens namn aldrig riktigt nära och Kanadas 6-3-seger var minst sagt rättvis. Trots Tjeckiens mäktiga hemmastöd vann till exempel Kanada skotten med 38-25.

Inleder starkt?

Även om jag försöker se spelvärde i Tjeckien som har hemmaplan och som betalar hela 6,75 gånger pengarna kan jag verkligen inte blunda för Kanada. Det är länge sedan ett landslag imponerade så mycket på mig. De är helt enkelt för bra för att förlora en sådan här match.

Men samtidigt, 1,44 för den raka ettan känns inte speciellt roligt. Däremot kommer vi spela Kanada vinner första perioden som betalar 1,85 hos Ladbrokes. Kanada har vunnit den första perioden i sju av åtta matcher under VM. Det är bara näsbrännan mot Sverige där de låg under med 3-0 som bryter den sviten men de lärde sig nog en hel del av den matchen och lägger större fokus på inledningen.

Nu senast mot Vitryssland tog det bara 27 sekunder innan Kanada satte 1-0 och mot Tjeckien under gruppspelet kom första målet efter fyra minuters spel och de vann första perioden med 2-1. Saknar ni konto hos Ladbrokes som erbjuder det bästa oddset får alla nya kunder ett bonusspel värt 1 000 kronor här.

Speltips:

Speltips: Kanada vinner första perioden
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16/5 kl 15:15
TV / Stream:  tvfyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kanada 1,44 williamhill logo
Oavgjort 6,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Tjeckien 6,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål 1,62 ladbrokes logo
Under 5,5 mål 2,55 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: