Speltips, Kanada – Tjeckien 18/9: Trevligt möte i första omgången

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2016

Det är aldrig lätt att veta var de olika lagen står inför en premiär. Det faktum att det är just en premiär präglar ofta också matchbilden, något vi tar i beaktande inför Kanadas match mot Tjeckien i World Cup.

En sak är säker.

Det är alltid svårt att veta var du har lag inför deras första match i en turnering. Inför premiären i World Cup mellan Kanada och Tjeckien är det inte annorlunda. Det här är ett möte som bör ha en klar favorit i de regerande världsmästarna Kanada, men som ändå är svårbedömt.

Tjeckien är inte på något sätt ett dussinlag. I själva verket är tjeckerna välorganiserade, tunga och inte särskilt roliga att möta – speciellt inte i en premiär. Kanada har dessutom sett lite stabbiga ut på ”försäsongen” inför turneringen, med bland annat en 4-2-förlust mot sin amerikanska motsvarighet.

Lite krampaktig inledning

Känslan är att Kanada trots allt får gälla som favoriter, men att en övertygande storstilad seger inte ligger nära till hands. Tjeckien är på tok för svårspelade för att gå med på det. Det tjeckiska laget består – sånär som på en KHL-spelare – endast av spelare från NHL och det här är verkligen inget lag som självmant tänker agera slagpåse.

Nu är möjligen inte tidigare möten särskilt intressanta – med tanke på att det här är två tämligen nya lag spelare för spelare – men vi noterar ändå att fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen slutat med uddamålsseger för det ena eller andra laget.

Därför spelar vi Tjeckien +2,5 till 1,90 gånger pengarna hos NordicBet. Passa på att rygga spelet nu och utnyttja då den unika bonusen på 1 000 kronor + 400 kronor i gratisspel som erbjuds till våra läsare. Klicka här för att låsa upp bonusen!

Speltips:

Speltips:  Tjeckien +2,5
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  02:00, söndag 18/9
TV:   tvtre logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: