Speltips, Karlskrona – HV71 19/2: Räkna inte bort målfarligheten

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2016

Efter en fin period har Karlskrona dessvärre förlorat fyra raka matcher, men laget ser ändå vassare ut än på länge. Får HV71 problem när de kommer på besök?

Efter en höst- och vintersäsong närmast helt i förlusternas tecken har Karlskrona verkligen tagit sig i kragen under inledningen av 2016. Laget har hittat tillbaka till det framgångsrecept som gjorde att de tog sig upp från Hockeyallsvenskan förra säsongen.

Säsongen 2014/2015 var Karlskrona nämligen ett fruktat lag och även fall det var mot betydligt svagare motstånd dominerade laget många matcher med sitt fartfyllda spel. Där och då var känslan att de skulle kunna hävda sig hyfsat i SHL, men det tog mer än en halv säsong innan de lyckades hitta tillbaka till det spelsättet.

Visserligen kommer laget till hemmamatchen mot HV71 med fyra raka förluster i bagaget, men det finns en väsentlig skillnad i både prestationer och resultat under 2016. Karlskrona är med i alla matcher och förlorar vanligtvis bara med uddamålet. Därtill har de vunnit nästan alla sina matcher, både efter ordinarie tid och efter förlängning, under 2016. Det tog 30-talet matcher, sen hade laget anpassat sig till SHL.

HV71 hoppas nå sjätteplatsen

Playoff till slutspelet är säkrat för HV71, men ambitionen är nu att försöka nå sjätteplatsen, som innebär en direktplats till kvartsfinalerna. På sistone har laget dock varit inne i en negativ trend, med fyra förluster på de sex senaste matcherna.

Laget har svårt att hitta en stabilitet i sina prestationer och om vi ska se helt nyktert på saken finns inte riktigt högstanivån heller. HV71 är ett i grunden starkt lag som sprattlar till i enstaka tyngre matcher ibland (två segrar mot Frölunda de sista veckorna till exempel) men just nu känns de inte som en potentiell titelutmanare när slutspelet drar igång nästa månad.

Ett problem är defensiven, inte minst på sistone. 22 insläppta mål på de sex senaste matcherna är helt enkelt för mycket och det är någonting vi tycker talar för Karlskrona här. Visst, gästerna gäller som favoriter, men vår känsla är att hemmalaget har goda möjligheter att göra skada här. Laget är starka framåt och har en vana av att spruta in mål på hemmaplan. 25 gjorda mål på de sex senaste hemmamatcherna är ett facit som talar för sig själv.

Därför tycker vi att Karlskrona över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid) till 2,40 gånger pengarna hos Ladbrokes är ett fint spel. Det spelar vi med ett leende på läpparna.

Speltips:

Speltips:  Karlskrona över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 19/2
TV:    cmorehockey logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Karlskrona  3,55 titanbet logo
Oavgjort  4,50 betsson logo
HV71  1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,67 betway logo
Under 4,5 mål  2,40 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: