Speltips, Karlskrona – HV71 21/10: Laddat ångestmöte

Emil Jakobsson Publicerat: 20 oktober 2015

En match från SHL under onsdagen och det är jumbon Karlskrona som tar emot nästjumbon HV71. Ett laddat ångestmöte med andra ord mellan två lag som inte har råd att fortsätta förlora.

Världen är upp och ner i Jönköping. Samtidigt som stora delar av staden i  lördags firade att fotbollslaget J-Södra säkrade sitt avancemang till Allsvenskan där de inte spelat sedan 1969 så tappade HV71 än en gång poäng och är nu nästjumbo i serien.

Efter sex raka förluster med målskillnaden 10-25 är det tydligt att spelarna i HV71 tappat allt vad självförtroende heter. De hade en 2-0-ledning hemma mot Djurgården men de tappade det till 2-2 på mindre än tre minuter och efter att HV71 gått upp till 3-2 släppte de in en kvitteringspuck med 40 sekunder kvar av tredje. Nu lyckades de som sagt vinna matchen under förlängningen och det kommer bli otroligt intressant att se hur laget spelar nu med en seger i ryggen.

– Det här kan vara vändningen, sa till exempel HV71:s Mattias Tedenby till Sportbladet efter segern nu senast.

Samtidigt är det på bortaplan HV71 har haft de största problemen. De har inte tagit en enda poäng på deras fem bortamatcher, samtliga åtta poäng har med andra ords säkrats hemma i Jönköping. Ska den trenden brytas är det väl nu när de gästar det enda laget i serien som tagit färre poäng än de själva. HV71 har även fått tillbaka en del spelare som varit borta under den här långa förlustsviten, inte minst Chris Campoli som nu är tillbaka är otroligt viktig för HV71.

Bara fyra poäng – på tio matcher

Hemmalaget Karlskrona åkte på sjätte raka förlusten nu senast borta mot Brynäs och laget står på otroligt svaga fyra inspelade poäng efter tio omgångar. Segern kom hemma mot Djurgården den 26 september och de tog även en poäng borta mot Rögle omgången innan.

Under lagets tre senaste hemmamatcher har de faktiskt gjort åtta mål men det har trots allt slutat i tre raka nollpoängare då de släppt in hela 15 mål, alltså hela fem baklängesmål i snitt per match – på hemmaplan.

Överspelet lockar oss men efter en närmare titt på oddsen ser vi att spelbolagen prickat in värdet ganska bra då över 4,5 mål bara betalar 1,62.

Vi kommer istället testa spelet HV71 först till tre mål som betalar 2,4 hos Bet365. Segern nu senast har nog gett HV71 en rejäl boost i självförtroendet och de kommer nog spela ut på ett helt annat sätt. Men den raka tvåan betalar bara 2,25 som bäst och med tanke på hur Karlskronas defensiv har sett ut den senaste tiden tror jag inte HV71 kan vinna denna matchen genom att bara göra ett eller två mål. Dessutom garderar vi oss för om HV71 faller ihop i slutet och släpper tillbaka Karlskrona i matchen så länge de först hinner till tre mål.

Karlskronas motståndare har varit först till tre mål i nio av deras tio matcher den här säsongen och de har släppt in 4,0 baklängesmål i snitt per match. HV71 har trots deras långa förlustsvit faktiskt gjort tio mål över deras tre senaste matcher och med ny energi och tro på sig själv tror jag att de löser det här spelet till 2,45 för oss.

Speltips:

Speltips: HV71 först till tre mål
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Kl 19:00 onsdag 21/10
TV:  cmoresport logocmorelive logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Karlskrona 2,85 ladbrokes logo
Oavgjort 4,55 comeon logo
HV71 2,25 expekt logo
Över 4,5 mål 1,62 betsson logo
Under 4,5 mål 2,35 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: