Speltips, Karlskrona – Västerås 10/3: Fixar Karlskrona SHL-platsen nu?

Emil Jakobsson Publicerat: 9 mars 2015
Karlskrona - Västerås 10 mars 2015
Foto: Bildbyrån

Karlskrona lyckades vinna borta mot Västerås i den femte perioden i söndags och har nu matchboll hemma i Blekinge under tisdagen. En seger och de är klara för SHL nästa säsong. Karlskrona leder med 2-1 i matcher, säkrar de avancemanget eller tvingar Västerås fram en femte och avgörande final?

Matchen i söndags var en match som hade det mesta. Ett grymt tempo och en härlig dramatik men ett skott som studsade in i mål via en egen back i den femte perioden avgjorde denna holmgång. Hemmalaget Västerås hade trots allt en 2-0-ledning efter första perioden men Karlskrona kom tillbaka och lyckades vinna.

Segern var Karlskronas andra raka, de vann även hemmamötet i fredags med 3-1 men en intressant detalj är hur otroligt stor skillnad det är i skott på mål mellan dessa lag. Under dessa tre matcher som spelats har Västerås avlossat 139 skott på mål samtidigt som Karlskrona bara fått iväg 72, nästan hälften så många.

Visst, en del är att Västerås har ett betydligt rakare spel där de lägger fler puckar på mål och jobbar på returer, en mer nordamerikansk modell som givetvis resulterar i fler skott på mål. Även om Karlskrona utnyttjar sina chanser och spelar smart är det väldigt få lag som vinner kväll efter kväll när de låter motståndarna avlossa nästan dubbelt så många skott.

Senaste matchen i Karlskrona vann till exempel Västerås skotten med 39-22 och hade pucken 17:39 i offensiv zon vilket kan jämföras med Karlskronas 10:48 i offensiv zon trots hemmaplan.

Omotiverat högt odds

Jag håller inte med spelbolagen om att Karlskrona är knappa favoriter. Både spelet och siffrorna här ovanför säger något annat. Västerås styr matcherna, Västerås skapar flest chanser och jag skulle inte alls bli förvånad om de fixar en seger här och tvingar fram en femte och avgörande final på hemmaplan.

Karlskrona förlorade samtidigt två av deras fyra sista hemmamatcher under grundserien och Västerås vann fem av de sju sista bortamatcherna under grundserien. Jag ser ett stort spelvärde i Västerås inklusive en eventuell förlängning som betalar 1,9 gånger pengarna hos Betway. Saknar ni konto hos Betway får alla nya kunder ett gratisspel värt 500 kronor hos dem.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Karlskrona 2,5 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 4,05 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Västerås 2,55 betsafe logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,94 nordicbet logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,85 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Västerås inklusive eventuell förlängning
Odds: 1,9 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Tisdag 10/3 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo