Speltips, Karlskrona – Växjö 4/12: Enorma skillnader mellan bolagen

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2015

Ett par spelbolagen sticker ut med oddsen inför mötet mellan tokjumbon Karlskrona och de regerande mästarna Växjö Lakers. Det vore nästan dumt att inte passa på.

Fredagshockey från SHL och vi fokuserar på matchen mellan tokjumbon Karlskrona och de regerande mästarna Växjö Lakers. Säsongen har sannerligen inte varit någon succé för hemmalaget, som haft svårt att anpassa sig till det högre tempot i SHL.

Laget har bara samlat ihop 11 poäng på sina inledande 23 matcher och det finns egentligen inte så mycket att säga om ett sådant facit. Det finns flera saker att vässa på, men allra främst är det defensiven som inte håller. Temposkillnaden, en dålig bredd i truppen och ett inte helt sammansvetsat spel är ett par av anledningarna.

Det ska dock sägas att laget vann senast, borta mot Linköping. Segern kom först i förlängningen, efter att laget vänt på 3-0-underläge under ordinarie tid. Där kan vi snacka mental styrka. På det hela taget har säsongen dock varit rakt igenom ångest och nu väntar ett lag som ser ut att ha hittat tillbaka in på vinnarspåret.

Växjö Lakers är på gång

Precis som förra säsongen inledde Växjö den här säsongen aning trevande, men de regerande mästarna har nu fått upp farten. Fortfarande dyker det upp någon förlust här och där, men laget spelar nu en mer konsekvent och fartfylld hockey. Det har gett resultat i poäng och allra tydligast blir det mot lagen på den nedre halvan.

Mot sådana lag har Växjö varit skoningslösa på sistone och det är bara en av många saker som talar för att gästerna får gälla som klara favoriter i just den här matchen. Därtill spelade lagen mot varandra i oktober, också det en match som hade spelort Karlskrona. Den matchen vann Växjö med 4-2.

Visserligen förlorade gästerna senast, borta mot Luleå, men på det hela taget har laget visat god form på sistone och vi kan inte tänka oss att varken spelarna, ledarna eller supportrar accepterar ett poängtapp mot tokjumbon.

Därför tror vi att Växjö vinner det här tämligen enkelt. Spelbolagen är inne på samma linje, men faktum är att oddsen varierar markant. Hos William Hill ger den raka tvåan (ordinarie tid) 1,68 gånger pengarna. Det går att jämföra med 1,50 hos 10Bet. I vår värld är 1,68 helt klart spelbart och vi passar på.

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 4/12
TV:    cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Karlskrona  4,85 nordicbet logo
Oavgjort  5,30 nordicbet logo
Växjö Lakers  1,68 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,67 betway logo
Under 4,5 mål  2,40 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: