Speltips, Karlsruher SC – HSV Hamburger 1/6: Mybet sticker ut på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 1 juni 2015

Efter mardrömsstarten i det första mötet av två fick Hamburger SV bara 1-1 mot Karlsruher SC hemma på Imtech Arena. Inför returen står de sistnämnda som favoriter – vem plockar Bundesligaplatsen?

Den här mardrömsstarten, ja. Karlsruher hamnade redan efter fyra minuter i förarsätet när Rouwen Hennings hittade rätt med ett fantastiskt avslut utifrån och därefter lades handbromsen i; man backade hemåt och ville i första hand bevaka ledningen. HSV greppade taktpinnen helt och hållet – hade exempelvis hela 64% av bollinnehavet – men kvitteringen fick vänta ända fram till slutkvarten och där stannade det.

Detta innebär att favoritskapet nu istället lämnats i Karlsruhers händer. Att de ska plocka den åtråvärda platsen i högstadivisionen betalar så lite som 1,74 och Hamburger dito, 2,20 gånger pengarna. 1×2-oddsen står i 2,25-3,40-3,60.

Kändes också rätt typiskt att HSV skulle hamna i den där sitsen med den extremt usla säsongen i bakhuvudet. Man var utan tvekan en av de största besvikelserna i Bundesliga – de flesta trodde att de skulle höja sig från fjolåret, då de också fick kvala, men hamnade på exakt samma position. Nåväl, för att se det ur en positiv synvinkel så har man ju en färsk kvalsuccé kvar i minnet.

Tillknäppt historia väntar

Som vi var inne på i tipset till det första mötet, där vi för övrigt satt vårt speltips att båda lagen skulle måla till 1,91x, kan det vara vanskligt att hitta vinnare i dessa typer av bataljer, kanske inte minst för att de kommer från olika serier och kvalitetsskillnaden kan vara svår att bedömma.

Även fast de nu spelat ett möte, känner vi detsamma. Däremot tycker jag att det på förhand känns som att vi kommer få se en tillknäppt och tajt match. Karlsruher släppte in minst mål i Bundesliga 2 – 26 stycken på 34 matcher. Bara sju av dessa kom på hemmaplan och nollan hölls i tio matcher. Framåt var man, sett till tabellpositionen, inte jättestarka.

HSV gjorde med snåla 25 baljor (bara nio på bortaplan) klart minst i Bundesliga och de offensiva hoten känns få. Bakåt var man långtifrån starka, men ändå bättre än de flesta bottenkonkurrenter.

Returmöten brukar kunna tendera till att bli mer målrika än det första, men här är det fortfarande så pass öppet från början och vi lär knappast få se någon tokoffensiv från någon av parterna.

BLGM – nej blir därför vårt bidrag från matchen till 1,90x hos Mybet som verkligen sticker ut på den här marknaden. Den konkurrent som betalar näst bäst är hela tio punkter under dem och de flesta runt 15. 1-0/0-0/0-1?

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 1/6
TV / Stream:  eurosporttva logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Karlsruher 2,25 williamhill logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Hamburger 3,60 comeon logo
Över 2,5 mål 2,35 bwin logo
Under 2,5 mål 1,70 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: