Speltips, Kei Nishikori – Marin Cilic 18/11: Här har vi hittat en vinnare

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2016

Motivationen lär inte vara på topp för Marin Cilic när kroaten tar sig an Kei Nishikori i den avslutande gruppspelsomgången i ATP World Tour Finals. Det öppnar upp för ett rakt spel på favoriten.

Trots fin form innan turneringen har Marin Cilic inte lyckats få till det i ATP World Tour Finals. I den första matchen i turneringen vägde kroaten alldeles för lätt mot den alltid svårspelade världsettan Andy Murray. Det är en förlust som han förmodligen kunde svälja tämligen enkelt.

Men i den andra matchen – den match han behövde vinna för att kunna ta sig till semifinal i turneringen – åkte kroaten på en minst sagt snöplig förlust mot Stan Wawrinka. Schweizaren vann matchen med 2-0 efter att ha plockat båda seten i tiebreak. I ärlighetens namn var det Marin Cilic som kändes hetare i själva spelet, men ibland räcker inte det. Det handlar som bekant om att vinna rätt bollar i rätt lägen.

Med andra ord är turneringen över för Marin Cilic, som därmed kan få svårt att motivera sig i den sista matchen. Då står dessutom en ettrig japan för motståndet. Kei Nishikori har inte bara haft en imponerande hardcourtsäsong, han har också sett stark ur under den här veckan. Den intensiva tennisen japanen spelar är förmodligen inte särskilt rolig att ställas mot när man redan åkt ut ur en turnering.

Här har vi ett tydligt favoritskap

Därför känns det som att det finns ett mycket tydligt favoritskap här. Marin Cilic må ha haft en fin form fram till turneringen, men väl på plats i London har det varit mycket stolpe ut för kroaten. Därför räknar vi med bristande motivation. Marin Cilic har också en tendens att ge upp lite enkelt när han helt enkelt inte vill vara med längre.

Kei Nishikori å sin sida har spelat fin tennis, har flåset uppe och behöver dessutom vinna för att säkra sin semifinalplats. Därtill handlar det om att få en till riktig genomkörare innan helgens semifinaler och final, där troligen Novak Djokovic står som det första hindret. Tufft värre.

Hos Bwin betalar den raka vinsten på japanen Kei Nishikori fina 1,70 gånger pengarna hos Bwin (250 kronor bonus). För den som är mer lattjo lajban är 2,60 gånger pengarna på 2-0 till Kei Nishikori också ett väldigt bra odds, men vi väljer att skruva upp insatsen och gå på ett lite säkrare spel. Möjligen vill Marin Cilic göra allt för att inte lämna turneringen utan att ha plockat ett enda set.

Speltips:

Speltips:  Kei Nishikori vinner
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, fredag 18/11
TV:   cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: