Speltips, Kilmarnock – Celtic 12/8: Kombinationsspel från Skottland

Spelbloggare Publicerat: 12 augusti 2015

Ett mediokert Kilmarnock tar emot Celtic, som bara ska vinna sin femte serietitel i följd, på Rugby Park och vi kombinerar ett vinnarspel med ett från målmarknaden.

Kilmarnock mår inte bra just nu. Seriestarten kunde knappt ha varit värre; två av två matcher har förlorats och målskillnaden är usla 0-6. Spelet har varit katastrofalt nära på alla dessa 180 minuter – premiären förlorades med 0-4 mot Dundee och matchen därpå med 0-2 mot Aberdeen – och det kommer krävas en fantastisk prestation för att inte åka på sin tredje raka förlust här.

Celtic kan vara desto mer nöjda. Två stabila 2-0-vinster mot Ross Conty respektive Partick Thistle i serien och däremellan fixades 0-0 borta mot Qarabag i Europa League-kvalet, vilket innebar att man avancerade vidare efter 1-0 hemma. Det är positiva, defensiva besked som man lämnat hittills och framåt levererar man alltid på den här nivån.

Hållit nollan i sju raka seriematcher

Skiljer ett par klasser här och Celtic kan absolut komma och vinna detta med förnedrande siffror, men det finns en del faktorer som talar för att en målsnål batalj kan lura runt hörnet. Bortavinst och målsnålt? Det låter som en möjlig kombination här på Rugby Park.

För det första. Celtic är, som statistiken vi nämnda ovan, extremt försvarsstarka och ser just nu omöjliga ut att att få hål på. Alla fyra tävlingsmatcher detta spelår har nollan hållits i och så även i de sju senaste matcherna i Premiership, varav tre respektive sex också vunnits.

Och sedan är ju Kilmarnock helt under isen. I de här två inledande matcherna har man alltså blivit nollade och få målchanser skapats överhuvudtaget. På det är också anfallaren Kris Boyd osäker för spel med skadekänningar. Att Kilmarnock skulle vara de som bryter Celtics fina trend utan insläppta mål? Nja.

Ja, Celtic kan vara helt nöjda med sin säsongsstart – men det är inte så att man direkt briljerat framåt. Det har blivit max två mål sammanlagt i de fem senaste matcherna, vilket inte kan målas ut som något problem såvida man fortfarande vinner matcherna. I intervjuer och liknande verkar det också som att man är just – nöjda.

Om en vecka spelar Celtic mot svenska Malmö i play off-rundan mot Champions League och blickarna är naturligtvis redan på den matchen – det är omöjligt att undvika att fokuset försvinner lite. Däremellan har man en seriematch, så det kan hända att man roterar lite och spelarna som väl är på planen lär försöka spara lite på krafterna.

Intressant fakta är att Celtic vunnit 23 av 25 bortamatcher mot Kilmarnock i alla tävlingar och det mest logiska vore om den statistiken stärks ännu mer med tanke på den stora klasskillnaden som råder samt Kilmarnocks formsvacka. Men känslan är att siffrorna hålls nere.

Därför kombinerar vi ihop att Celtic ska vinna och att det blir under 3,5 mål och spelar den till fina 2,25x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Celtic vinner & under 3,5 mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 12/8
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logo unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kilmarnock 17,00 titanbet logo
Oavgjort 7,50 williamhill logo
Celtic 1,25 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,50
Under 2,5 mål 2,62 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: