Speltips, Kokkinakis – Tomic 28/5: Stark inledning att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 27 maj 2015

Andra omgången av Franska Öppna tar fart under torsdag förmiddag och vi får bland annat se australiensaren Thanasi Kokkinakis ta sig an sin landsman Bernard Tomic.

Grand Slam-turneringen i Frankrike har tagit fart och trots att vi bara är några dagar in i själva huvudturneringen finns det redan massvis med godis att njuta av. Under inledningen av veckan har vi fått se övertygande spel av i stort sett samtliga stora namn, vilket bådar gott inför nästa veckas intensiva matchande.

En av stjärnorna som förmodas finnas med då, och som dessutom är stor favorit att sopa hem hela turneringen, är Novak Djokovic. Vem han, såvida han tar sig dit, ska få avgöra i den tredje omgången avgörs i matchen mellan Thanasi Kokkinakis och Bernard Tomic, båda från Australien. Att båda är australiensare är inte den enda gemensamma nämnaren. Där slutar inte likheterna, utan spelarna är därutöver exakt lika långa (196 cm) och är båda högerhänta. Båda är också stora framtidsnamn, där den fyra år äldre Bernard Tomic är den som hittills kommit längst på sin resa.

Det naturliga är därför att just Bernard Tomic är den klara favoriten i möten mellan de båda, men eftersom han har brottats med sjukdom fram till turneringen väljer spelbolagen att tro på Kokkinakis som segrare i den här matchen. Detta trots att Kokkinakis har två förluster på två försök mot sin landsman och att han för närvarande återfinns närmare 60 platser bakom Tomic på världsrankingen, där Tomic ligger på 26:e plats.

Trots sin sjukdom vann Tomic med 3-1 mot italienaren Luca Vanni i måndags. Efter matchen var Tomic dock tydlig med att sjukdomen gjorde matchen tuffare än vad han hade förväntat sig. Det ska dock sägas att till matchen på torsdag har det gått tre dagar och Tomic har förhoppningsvis kunnat vila ordentligt.

Ju längre matchen lider, desto tuffare för Tomic

En sak är säker inför matchen på onsdag och det är att Tomic kommer att få det tufft om matchen blir lång. Om sjukdomen sitter kvar i kroppen kan vi räkna med att Tomic blir sämre och sämre desto längre matchen lider. I vanliga fall är Bernard Tomic en spelare som med ett bredare register än den blott 19-åriga landsmanen Thanasi Kokkinakis och bör därför ses som den klara favoriten när båda spelar på samma villkor.

Men tack vare sjukdomen är det som sagt annorlunda den här gången och utgången av matchen kommer att styras till stora delar av hur Tomic faktiskt mår när han vaknar upp inför matchen. Om sjukdomen hunnit släppa kroppen blir han livsfarlig, men i vilket fall som helst tror vi att han kommer gå ut på gruset och dominera till en början. När sedan den eventuella tröttheten slår på kommer han att få kämpa allt hårdare för sina poäng.

Kokkinakis, som för övrigt kom in till turneringen som ett wild card, har helt enkelt en riktigt fin chans att slå sin landsman och ta sig vidare till ett inspirerat möte mot Novak Djokovic i den efterföljande omgången. Vi tror dock att Bernard Tomic kommer att ta greppet till en början och spelar därför Tomic att vinna första set till 2,30 hos ComeOn. Vi håller tummarna på att han vaknat på en friskare sida och att han går ut och tar kommandot direkt mot sin landsman.

Speltips:

Speltips:  Bernard Tomic vinna första set
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  Torsdag 28/5, ca 11:00
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Thanasi Kokkinakis  1,63 unibet logo
3-0  3,75 williamhill logo
 Bernard Tomic  2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 38,5 game  1,86 betsson logo
Under 38,5 game  2,02 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: