Speltips, Köln – Ingolstadt 25/9: Vinnare hittad mellan överraskningarna

Spelbloggare Publicerat: 25 september 2015

Toppen ska kopplas grepp med. Köln tar emot Ingolstadt, som är över molnen just nu, och vi tror att det kan ta stopp för nykomlingen här.

Tre bortavinster av tre möjliga. Det har Ingolstadt löst i början av årets Bundesliga, som de precis avancerat upp till. Makalöst imponerande facit, absolut – speciellt med tanke på att det är på hemmaplan som nykomlingar i regel brukar kunna skrälla från start, inte tvärtom. På hemmaplan har de ett kryss och två torskar.

Defensiven har imponerat allra mest. Fyra mål släpptes förvisso in mot Borussia Dortmund, men i fyra av de sex spelade matcherna har nollan hållits – i alla tre bortamatcher. Detta har inneburit att tio pinnar skrapats ihop och det innebär att man får rejält med andrum, för i slutändan lär det ändå handla om bottenstriden.

Israelen Almog Cohen är alltjämt borta, skadad, och annars är det enda nämnvärda att rapportera att Benjamin Hübner har en kamp mot klockan med sin skada. Fortfarande osäkert huruvida han kan medverka – vore ett rejält avbräck om inte så blir fallet.

Tar ner motståndarna på jorden

Köln, då? Står även de på tio pinnar i kassan, men tvärtemot sina motståndare varit bra på just hemmaplan och sämre borta. Över det hela har man varit bättre än väntat – redan nu är en fjärdedel av fjolåretspoängskörd plockad – och det finns, från och till, fina tendenser i spelet.

De här fina tendenserna visades redan i försäsongsmatcherna och känslan är att man står klart starkare kontra i fjol. Gillar truppen som är hopsnickrad och Peter Stöger är en tränare fylld av kunskap. Har potential att fixa riktigt bra resultat i år.

Blev en 0-2-förlust borta mot Hertha BSC senast och då kom man inte alls till sin rätt, men ska påminnas om att man bara tre dagar dessförinnan besegrade Borussia M’gladbach med ett mål mot noll inför hemmapubliken, där man nu har två vinster och ett kryss – mot Wolfsburg, Hamburger och nämnda M’gladbach. Urstarkt.

Truppsituationen är mer eller mindre perfekt och då är känslan att Köln ska ha en perfekt möjlighet att ta ner Ingolstadt på jorden. För visst kan bara nykomlingen inte fixa fyra bortamatcher i följd utan förlust? Vore nästan för bra för att vara sant.

Ettan synas till 2,10x.

Speltips:

Speltips: Köln vinner, rak etta
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 25/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.