Speltips, Kroatien – Norge 28/3: Klasskillnad i Zagreb?

Spelbloggare Publicerat: 28 mars 2015
kroatien norge 28/3
Foto: Bildbyrån

Grupp E i EM-kvalet bjuder på ett toppmöte från Zagreb mellan Kroatien och Norge som utspelas på Stadion Maksimir, där vi anser att värden ska ha en god möjlighet att kamma fullt.

Det är tätt i toppen av gruppen; Kroatien leder med 10 inspelade pinnar, följs tätt av Italien som står på sämre målskillnad och en pinne under dem hittas just Norge vars sikte främst är på att behålla sin tredjeplats, vilken eventuellt ger en direktbiljett till mästerskapet, annars en play off-plats.

Per ”Messias” Högmo, som styr över den norska skutan, är bekant från Allsvenskan efter att ha gjort succé med Djurgården under sommaren och hösten 2013, men lämnade när landslaget kom upp på tapeten. Resultaten har varit skiftande under hans era och periodvis har missnöje yttrats från fansen.

Tre vinster och en förlust är resultatet hittills för Norge, vilket absolut ser bra ut på pappret – men treorna har kommit mot Malta, Azerbajdzjan och Bulgarien, så siffrorna är att ta med en nypa salt. Torsken kom mot Italien som var två siffror för stora i Oslo.

Även om 1×2-marknaden står i 1,46-4,60-9,00 anser jag att Norges förmågor överskattas något. De har svårt att stå upp mot europeiskt toppmotstånd, vilket förlusten mot Italien talade om och så även även 0-4- respektive 0-3-förlusterna i vänskapsmatcherna mot Frankrike samt Polen under 2014.

Kroatien vinner enkelt

Kroatien, ja, de toppar grupptabellen och bör få en relativt enkel resa till EM. Man har ett starkt kollektiv; bara släppt in ett mål på de fyra spelade matcherna och har spetsspelare som Mandzukic, Modric samt Rakitic, vilka alla håller hög internationell nivå.

På hemmaplan var de svårspelade och starka under 2014. Sex av sju matcher vanns och nollan hölls i fem av dem. Norrmännen kan inte direkt kontra deras styrka med sin halvdana offensiv. Visst finns superlöftet Martin Ödegaard i truppen, men han är fortfarande bara 16 år gammal och ännu inte blommat ut. Har tolkat det som att han bara ska få känna på känslan och samla rutin, snarare än att slåss om en startplats här i kvalet.

Italien vann med stabila 2-0 borta mot Norge och då ska Kroatien helt enkelt kamma hem en seger i Zagreb, utan att det ska behöva bli dramatiskt. Kroatien att leda i halvtid och vinna efter fulltid är en självklar investering till 2,18x hos Redbet. Visst vet ni att våra läsare får en unik bonus hos Redbet som är högre än deras vanliga bonus? Ange bonuskoden SBLOGG via denna länk får ni hela 1 200 kronor bonus!

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Kroatien 1,45 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Norge 9,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,67 redbet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,34 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Kroatien ht/ft
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik bonus: 1 200 kr – ANGE BONUSKOD: SBLOGG)
Spelstopp: Lördag 18:00, 28/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson