Speltips LA Galaxy – SJ Earthquakes 14/7: MLS

Martin Efvergren Publicerat: 13 juli 2022

LA Galaxy tar emot jumbon San José Earthquakes i MLS Western Conference. Matchen spelas natten till torsdag den 14 juli 2022 med avspark kl 04:00, svensk tid.

LA Galaxy – SJ Earthquakes

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför fredagens derby mot serieledarna Los Angeles FC hade Los Angeles Galaxy spelat sju raka hemmamatcher om vi räknar in cupspelet. Av dessa hade man förlorat tre, vunnit tre och kryssat en.

LA Galaxy hade med andra ord varit blandade och i derby underströks det faktum att man inte har kunnat hänga på lokalkonkurrenten den här säsongen. Los Angeles FC vann matchen med 3-2 och LA Galaxy står därmed kvar på 27 poäng efter 18 matcher, vilket ger en femte plats i MLS Western Conference.

I matchen dessförinnan hade man emellertid övertygat då man besegrade Montreal hemma med 4-0. Nu väntar så ännu en hemmamatch då man gästas av tabelljumbon San José Earthquakes.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada lag

San José Earthquakes har en motig säsong bakom sig, men läget är inte hopplöst då Western Conference är oerhört jämn. SJ Earthquakes har tagit 19 poäng på 18 matcher och är således bara fem poäng efter femman LA Galaxy. Man ligger alltså sist i tabellen, men man har en eller två matcher färre spelade än lagen ovanför.

Till skillnad från LA Galaxy så har San José Earthquakes mest spelat bortamatcher på sistone. Fem av deras sex senaste har varit bortamatcher och man kommer från 2-2-match borta mot Toronto. Där lyckades man knipa en viktiga poäng efter att man kvitterat på tilläggstid.

Los Angeles Galaxy gäller nu som klara favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.58.

Lagen har inte mötts tidigare den här säsongen, men förra säsongens möten var jämna. San José vann med 2-1 när de senast möttes i Los Angeles och mötet dessförinnan vann Galaxy med 3-1 i San José.

Ser vi till de senaste matcherna så har lagen en likvärdig trend. Främsta anledning till att SJ Earthquakes just nu ligger sist är lagets defensiva problem. De har släppt in 37 mål på 18 matcher och är med det sämst i serien. Samtidigt har de gjort 29 mål och är därmed ett av de målgladaste lagen i MLS.

LA Galaxys sju senaste matcher har också varit målrika. I fem av dessa har båda lagen gjort mål och totalt över 2.5 mål.

Sammantaget gör detta att jag finner anledning att tro att det kommer göras en del mål även i den här matchen. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 04:00, torsdag 14 juli 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: