Speltips, Lazio – Fiorentina 9/3: Brutal miss på målskyttemarknaden

Spelbloggare Publicerat: 9 mars 2015

lazio fiorentina 9/3Med siktena på Europaspel ställs formstarkt mot ännu formstarkare – Lazio-Fiorentina – på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden, Rom. En viss spelare står under vår radar och bland annat ett målskyttespel testas till fem gånger pengarna.

Fyran mot sexan, en pinne skiljer mellan lagen. Lazio kliver upp till tredjeplatsen, vilken leder till kvalet mot Champions League, vid en trea medan Fiorentina kan studsa upp tre platser, förbi just Lazio bland andra. Spelbolagen har en tydlig favorit och 1×2-oddsen ser ut såhär: 2,10-3,45-4,00.

Lazio kommer från ett 1-1-resultat på hemmaplan i det första av två matcher mot Napoli i Coppa Italia-semifinalen. Lite uppförsbacke där, men visst lever chansen att avancera vidare fortfarande i allra högsta grad. Skulle man lyckas bra på Stadio San Paolo, är det med största sannolikhet Fiorentina man möter i finalen. ”Violerna” vann sin bortamatch mot Juventus med 2-1 och imponerade enormt.

Höjer vi blicken och tittar bakåt i tiden, är det till största del positiva resultat som båda lagen åstadkommit. Lazio med tre vinster och ett kryss på de senaste matcherna, Fiorentina med tre segrar i följd och utan förlust sedan början av januari och 13 matcher. Helt baserat på formkurvorna pekar ändå Fiorentinas lite rakare uppåt. Resultaten har trots allt varit fullständigt fantastiska på sistone. Exempelvis Tottenham, Roma och nämnda Juventus har läxats upp under 2015.

Skadelistan ser bättre ut för Lazio som inte har några nya namn att rapportera där. Fiorentina har ett flertal spelare borta, senaste namnet i raden är Alberto Aquilani – men han är allt annat än oersättbar, inte ens självklar ordinarie.

Salah ”anytime”

Skadeproblem är ju sällan positiva, men Fiorentina har fått ut en bra sak av dem. När anfallaren Khouma Babacar klev ut skadad mot Inter, kom istället Mohamed Salah, som fått snålt med speltid under spelåret, in och på 45 minuter lämnade han ett stort avtryck. Matchens enda mål gjordes och nu senast, mot Juventus, fick han spela från start och stod där för ”Violernas” båda fullträffar. I den matchen rekade vi att han skulle måla till 5,50x – ett lönsamt skrälldrag.

På 432 spelade minuter under säsongen har egyptiern hittat nätet sex gånger – ett snitt på mål var 72:a minut. Galet facit, speciellt med tanke på att han fått spela mittfältare i flera andra klubbar och tidigare inte haft något anmärkningsvärt högt målsnitt.

Den senaste tidens succé trodde jag skulle spegla av sig på oddsen, men nej, det har den uppenbarligen inte gjort. Målskyttespelet betalar 5,0x hos Betway. Det är på tok för högt och synas med en insats en bra bit över medel.

Sett till hur slagkraftiga Fiorentina är nu kan jag inte heller hålla fingrarna borta från tvåan +0,5 mål (detsamma som dubbelchansen X2) till 1,85x. En större summa inne på spel i den här matchen alltså, men det känns okej med tanke på illa oddssättarna gjort sitt jobb.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Lazio 2,10 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,45 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Fiorentina 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,87 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Mohamed Salah målskytt ”anytime”
Fiorentina +0,5 mål AH
Odds: 5,00 / 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 9/3
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson