Speltips, Lazio – Milan 24/1: Pressat Milan reser till den eviga staden

Emil Jakobsson Publicerat: 24 januari 2015
Lazio - Milan 24 januari 2015
Foto: Bildbyrån

Milan torskade med 0-1 hemma mot Atalanta nu senast och är pressade efter de bara vunnit en av de sex senaste ligamatcherna när de under lördagen reser till den eviga staden för en tuff bortamatch mot Lazio som även de förlorade med 0-1 nu senast.

Milan gör ingen bra säsong och resultaten nu under 2015 vittnar inte om någon nytändning, snarare att det går åt andra hållet. Två hemmaförluster mot Sassuolo samt Atalanta och 1-1 borta mot Torino har det blivit i Serie A under 2015. Däremot slog de Sassuolo med 2-1 i cupen den 13 januari.

På bortaplan har de däremot fått med sig poäng från väldigt många matcher. De har bara förlorat en av deras nio senaste matcher men hela sex av de matcherna slutade oavgjort. Men samtidigt, de plockar otroligt få trepoängare på bortaplan, senaste de vann på bortaplan var den 19 oktober när de slog Hellas Verona med 3-1.

Milan vann även säsongens första möte mot Lazio med 3-1, den matchen spelades i augusti på San Siro.  På de fyra senaste matcherna mellan lagen har Milan två segrar och två har slutat oavgjort, bland annat senaste mötet i Rom.

Vunnit åtta av elva hemmamatcher

När Lazio tog emot Napoli nu senast backade vi upp gästande Napoli i vårt speltips inför matchen och de vann även matchen med 0-1. Lazio hade innan den förlusten fem segrar och tre oavgjorda på deras åtta senaste. Hemma på Stadio Olimpico har de vunnit åtta av elva matcher den här säsongen, de tre förlusterna har kommit mot Napoli, Juventus och Udinese.

Precis som vi var inne på nu senast saknar Lazio bland annat Felipe Anderson som gjorde sex mål på hans sju sista matcher innan skadan, ett otroligt tungt avbräck med andra ord.

Målrikt redan i första halvleken?

Det är med andra ord två lag som siktar på att studsa tillbaka efter tunga förluster. Dessutom två lag som blev nollade nu senast och måste våga spela ut mer offensivt.

Vi ser det bästa spelvärde med asian över 1,0 mål i den första halvleken vilket betyder att vi vinner pengar om det blir två eller fler mål i första halvleken, pengarna tillbaka om det blir ett mål och förlorar om första halvleken är mållös. För detta spel får vi fina 2,02 hos Bet365.

För Milan har sex av nio bortamatcher i Serie A haft minst två mål i den första halvleken och bara en av nio slutade mållös. Lazios matcher brukar vara något tightare men fyra av deras fem senaste matcher har haft minar två mål i den första halvleken och den femte matchen hade ett mål vilket i alla fall hade gett pengarna tillbaka med detta spel.

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Lazio 1,95 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,55 betsafe logo 1 000 kr
Milan 4,5 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,11 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 1,0 mål i första halvleken (Pengarna tillbaka vid prick ett)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 24/1 kl 20:45
TV:  tvfyrasport logobet365tv logo Regler och villkor gäller.tv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo