Speltips, Lazio – Roma 25/5: Laddat derby med Champions League-plats i potten

Emil Jakobsson Publicerat: 25 maj 2015

Derby della Capitale är alltid en av årets höjdpunkter när det gäller italiensk fotboll. Men årets möte betyder otroligt mycket mer än vad det vanligtvis gör för i potten finns en Champions League-plats. OBS! Avspark redan 18:00.

Tvåan i Serie A är direktkvalificerade till Champions League, trean får kvala mot Champions League och fyran får spela i Europa League. Just nu ligger Roma tvåa men bara en poäng före Lazio och fyra poäng före Napoli. En seger i derbyt skulle med andra ord säkra en direktplats i Champions League för Roma samtidigt som en seger i derbyt för Lazio skulle betyda att de som minst kommer få kvala mot Champions League.

Om Lazio förlorar eller spelar oavgjort mot Roma är det upplagt för en riktig rysare i sista omgången när de möter just Napoli som jagar dem.

Om lagen brukar vara laddade, snudd på övertända i ett vanligt derby lär det knappast vara några problem med motivationen i den här matchen när CL-platserna ska delas ut.

När säsongens första derby spelades i januari hade Lazio 2-0 i halvtid men derbykungen Totti stod för två mål i den andra halvleken och matchen slutade 2-2. Även förra säsongens sista derby slutade oavgjort, den gången 0-0.

Ser vi över en längre period har Roma faktiskt bara en derbyseger på de åtta senaste matcherna (fyra segrar för Lazio och tre oavgjorda).

Båda lagen har skakig form

Lazio såg annars ut att ha Champions League-platsen säkrade men spelet har verkligen gått i baklås den senaste tiden. Efter en period med tio raka matcher utan förlust där hela nio av dem var segrar har de nu två ynka segrar på deras sju senaste matcher.

Visserligen ar två av förlusterna kommit mot Juventus och nu senast i cupfinalen tvingade Lazio fram en förlängning men även resultat som 1-1 mot Chievo och Atalanta eller 1-2-förlusten hemma mot Inter har varit svaga insatser. Visserligen hade de inte direkt med sig domaren i matchen mot Inter men samtidigt kan man inte prata bort det faktum att spelet inte fungerar just nu.

Roma slog Udinese med 2-1 på hemmaplan nu senast och har vunnit tre av deras fyra senaste matcher. Men precis som för Lazio har spelet sett lite skakigt ut de senaste månaderna. Även om de väldigt sällan förlorar har Roma spelat hela 15 oavgjorda under deras 32 senaste matcher, nästan varannan match med andra ord. Men det märks även på oddsen då krysset bara betalar 2,6 som bäst vilket gör att vi avstår spel där.

Mycket talar för kortspelet

Men däremot kommer vi testa över 7,5 kort till 1,8 hos Bet365 vilket kan jämföras med 1,83 för den högre linan över 8,5 kort hos Comeon till exempel.

Det har delats ut över 7,5 kort i hela åtta av de nio senaste derbyna om man räkna röda kort som två vilket Bet365 gör. Dessutom är det Nicola Rizzoli som dömer matchen, en domare som inte är rädd för att använda korten. Han senaste match kom det ut åtta gula kort och senast han dömde Lazio här i april blev det sju gula samt ett rött kort.

När man räknar rött som två har det delats ut i snitt 9,44 kort per match under de nio senaste derbyna. Säsongens första derby bjöd även på den över 7,5 kort.

Det här derbyt lär bli otroligt laddat och visst känns det som att historien kommer upprepa sig. Över 7,5 kort synas till 1,83 hos Bet365.

Testa Expekt, få ett bonusspel värt hela 1 000 kronor. Hämta ert bonusspel här. 

Speltips:

Speltips: Över 7,5 kort (rött räknas som två)
Odds: 1,83  (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 25/5 kl 18:00
TV / Stream:    (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lazio 2,7 titanbet logo
Oavgjort 2,6 mybet logo
Roma 3,65 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,05 betsson logo
Under 2,5 mål 1,9 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: