Speltips, Lazio – Sassuolo 29/2: Hemmalaget inne i målstim

Simon Pålsson Publicerat: 28 februari 2016

Efter en ojämn säsong har Lazio prickat rätt när det kommer till målformen de sista veckorna. Får ett haltande Sassuolo sota för det?

Måndagen bjuder på inte mindre än två matcher från italienska Serie A. Redan vid 19:00 har vi möjligheten att kasta oss in i det spännande mötet mellan Lazio och Sassuolo. Vinnaren i matchen seglar upp på plats nummer 7 i tabellen.

Hemmalaget har haft en mycket ojämn säsong så här långt och det är nu uppenbart att de inte riktigt lyckades förvalta det fina spelet från förra säsongen. Tanken var att lagbygget skulle ta nästa steg, men så verkar inte ha blivit fallet.

Laget kommer dock stärkta från en fin 3-1-seger hemma mot Galatasaray i veckan, något som gör att laget nu ska spela åttondelsfinal i Europa League. Det finns med andra ord fortfarande en titelmöjlighet kvar den här säsongen. De två senaste hemmamatcher, 3-1 mot Galatasaray och 5-2 mot Hellas Verona, är för övrigt ett tydligt bevis på att det finns kvalité i laget, inte minst offensivt sett.

Tappad form på sistone

Om säsongen får räknas som lite av ett misslyckande för Lazio är det andra bullar för Sassuolo. Laget har hakat med i toppen och ligger just nu en poäng före just Lazio. Det är sannerligen inte dåligt jobbat av en klubb som många nog trodde skulle ligga på den nedre halvan.

På sistone har laget dock tappat lite form och bara tagit en enda vinst på de nio senaste matcherna. Det räcker inte riktigt och det är också denna negativa trend som gjort att den där omedelbara tätkontakten nu försvunnit för laget. Men det var väl i ärlighetens namn bara en tidsfråga.

Med tanke på Lazios fina hemmaform, inte minst sett till offensiven, tror vi att det kan bjudas på mål i den här matchen. Sassuolo är dessutom inne i en något negativ trend och att då ta sig till Stadio Olimpico kan inte vara det lättaste. Därför spelar vi Lazio över 1,5 mål i matchen till 1,92 hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Lazio över 1,5 mål i matchen
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 29/2
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lazio  1,75 mybet logo
Oavgjort  3,65 titanbet logo
Sassuolo  5,50 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,12 redbet logo
Under 2,5 mål  1,76 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: