Speltips Le Havre – Bastia 14/2: Målsnåla lag

Martin Efvergren Publicerat: 14 februari 2022

Le Havre gästas av bottenlaget Bastia i den 24:e omgången av Ligue 2. Matchen spelas måndagen den 14 februari 2022 med avspark kl 20:45.

Le Havre – Bastia

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AC Le Havre är på jakt efter en av toppositionerna i Ligue 2, men man har tappat mark på sistone. Man kommer till det här mötet med fyra raka matcher utan vinst bakom sig. Det ger att man står på 35 poäng efter 23 matcher och är därmed fyra poäng från en positiv kvalplats.

Förra lördagen spelade Le Havre på bortaplan mot ett Niort som stod på samma poäng. Den matchen slutade 0-0. Det var således Le Havres andra raka mållösa match då resultatet blev detsamma hemma mot Rodez i omgången innan.

Le Havre har därmed inlett det här året med fyra kryss och en förlust. Senast var man vann var mot topplaget Auxerre på bortaplan strax innan jul.

SC Bastia har gjort det bra i Coupe de France och har därför haft ett betydligt tätare spelschema än Le Havre sedan årsskiftet. Medan de sistnämnda bara spelat fyra matcher har Bastia spelat sju. I torsdags tog dock cup-äventyret slut då man blev utslagna av Nantes med 2-0 på bortaplan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stabil defensiv – trög offensiv

Bastia slog, bland annat, ut de både Ligue 1-lagen Reims och Clermont ur den franska cupen, men i ligaspelet har det gått desto tyngre den här säsongen.

Bastia är nykomlingar i Ligue 2 efter att ha tagit sig upp från National 1 förra säsongen. Det blev dock en svår omställning, man inledde svagt och är nu inne på sin tredje tränare den här säsongen. Regis Brouard tog över rodret i oktober och man har sedan dess gjort det allt bättre. Man har i alla fall tagit sig upp över nedflyttningsstrecket men har fortsatt, i allra högsta grad, inblandad i bottenstriden.

Le Havre och Bastia möttes senast i den sjätte omgången av Ligue 2 i slutet av augusti. Det mötet i Furiani där Bastia är hemmahörandes slutade 0-0.

Det blev alltså mållöst senast lagen möttes och Le Havre kommer nu från två raka 0-0-matcher. På 23 matcher har de bara släppt in 16 mål och är med det näst bäst i Ligue 2.

Le Havre är också ligans näst målsnålaste lag med ett snitt på väldigt låga 1.65 gjorda/insläppta mål per match. Vad gäller samma statistisk så är Bastia ligans tredje målsnålaste lag med ett snitt på 1.87 mål per match.

Väldigt mycket talar med andra ord för att det här inte kommer att bli något målkalas. Le Havre gäller emellertid som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 2.60 gånger insatsen.

Vi har alltså att göra med två försvarsstarka lag med desto större problem att få fart på sitt anfallsspel. Jag finner därför god anledning att tro på en jämn och målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2 mål (asian handicap) till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian)
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, måndag 14 februari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: