Speltips Leeds – Crystal Palace 9/4: Har kommit igång

Axel Sjödin Publicerat: 9 april 2023

Det är två lag som båda är inblandade i bottenstriden som möts när Leeds tar emot Crystal Palace på Elland Road under söndagen.

Leeds - Crystal Palace

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds och Crystal Palace var de enda två lagen bland de åtta som är indragna i bottenstriden som vunnit sin senaste match, vilket har gjort att de inför omgången ligger bra till i den extremt jämna kampen om att undvika nedflyttning. Men det är fortfarande bara tre respektive två poängs marginal ned till strecket för dessa båda klubbar så ännu har de absolut ingen tid att slappna av.

Efter en lång ökenvandring utan vinster för Leeds del så har trepoängarna tillslut börjat trilla in på kontot. I deras tre senaste matcher så har de lyckats knipa två oerhört tunga vinster mot bottenkonkurrenterna Wolverhampton och Nottingham Forest senast. Trots att Forest tog en tidig ledning så lyckades Leeds komma tillbaka och vända, vilket resulterade i tre väldigt välförtjänta poäng.

Spelet har ofta sett bättre ut än resultaten för Leeds del, vilket tillslut också resulterade i Jesse Marschs avgång. I de sex ligamatcher som ersättaren Javi Gracia har varit huvudtränare så har de vunnit tre av dessa, vilket är en väldig förbättring. Ifall de lyckas hålla i en liknande form framöver så borde de lämna bottenstriden bakom sig och en vinst mot Crystal Palace hade varit oerhört förlösande ur just den aspekten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spelschemat lättar nu för Palace

Även Crystal Palace har hunnit med att sparka den tränare som ledde dem in i säsongen då Patrick Vieira fick tacka för sig efter förlusten mot Brighton i mitten av den förra månaden. Crystal Palace var då inne i en svit med elva raka matcher utan vinst, vilket Arsenal förlängde till tolv strax därefter, och de hade alltså inte vunnit en enda ligamatch under 2023.

Roy Hodgson blev det något oväntade namnet som återigen tog över tränaruppdraget i Crystal Palace – inte långt efter att han slutat. Det är för tidigt för att kunna urskilja något mönster ännu, men i hans första match tillbaka på tränarbänken så vann de mot ett formsvagt Leicester genom en sen vändning och ett blytungt mål i den 94:e minuten från Jean-Philippe Mateta.

Crystal Palace har förvisso haft ett oerhört tufft spelschema under hela året, men de har verkligen inte imponerat. Den senaste vinsten var dock på alla sätt välförtjänt, men i processen så förlorade de Wilfried Zaha som ådrog sig en skada mot Leicester förra helgen. Palace har i alla fall nästan bara matcher mot lag från den nedre halvan kvar på spelschemat och borde klara sig ifall de bara växlar upp lite grand under Hodgson, men med ett horribelt bortafacit så är det tveksamt ifall det räcker mot ett Leeds som har börjat få det att klicka. Vi spelar därmed på den raka ettan här för 2.15 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leeds vinner
Odds: 2.15
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 9 april
TV: 
Stream:  viaplay logo