Speltips, Leeds United – Nottingham Forest 25/1: Pontus Jansson tillbaka!

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2017

Toppskiktet mot bottenskiktet när Pontus Jansson äntligen är tillbaka för sitt Leeds United, som i onsdagens enda match från Championship tar sig an Nottingham Forest.

Efter att suttit efter en två matcher lång avstängning är Pontus Jansson nu äntligen tillbaka i Leeds United. Med tanke på att laget förlorade tungt borta mot Barnsley senast, 3-2, är den svenska mittbackens återkomst väldigt välkommen.

Det som varit Leeds signum egentligen hela säsongen har varit en solid defensiv, inte minst på hemmaplan. Utan Pontus Jansson – som tillsammans med Kyle Bartley utgör ett av ligans klart bästa mittbackspar – har det inte sett lika stabilt ut.

Nu är svensken hur som helst tillbaka och här krävs att laget studsar tillbaka direkt, för att inte tappa mark i toppen av Championship. Målet är att säkra en plats till playoff, men drömmen är såklart att knipa en av två direktplatser. Då har laget definitivt inte råd med några fler onödiga förluster.

På hemmaplan ska sådana helt enkelt inte komma, där är Leeds extremt starka. Inte nog med att laget nu har fem raka hemmavinster, de har dessutom lyckats hålla nollan i samtliga fem segrar. Det säger någonting om det här lagets kapacitet och i vilken lagdel den primära styrkan sitter.

Nottingham Forest harvar omkring i botten

Annan är verkligheten för Nottingham Forest. Det forna storlaget har svårt att hitta rytmen i varken spel eller poängskörd, varpå de halkat efter ordentligt i tabellen. Just nu har laget bara fem poäng till godo på lagen på nedflyttningsplats. Det börjar med andra ord brinna lite i knutarna.

Formen är verkligen inte bra heller. Visst, laget knep en tung seger mot Bristol City senast, men har med den matchen inräknad bara en vinst på sina nio senaste matcher. Sex av matcherna har dessutom slutat med förluster. Innan matchen mot Bristol City gick laget mållösa av tre raka matcher. Ett minst sagt klent målfacit.

Intressant nog har de här båda lagen haft en tendens att spela återhållsamma matcher mot varandra, speciellt på Leeds hemmaplan. Tre raka matcher har slutat med max två mål, där hemmalaget inte gjort något. Kom dock ihåg att Nottingham Forest vann höstens möte mellan lagen, en match som spelades redan i augusti, precis i startskedet av säsongen. Med andra ord är Leeds ute efter revansch här. Leeds har inte slagit Nottingham Forest sedan 2012, men är troligen väldigt sugna på att bryta den trenden nu.

Vi håller hemmalaget som klara favoriter här, men tycker att oddset på det raka spelet halkat ner något. Matchen senast väckte en del frågetecken och med tanke på att Nottingham Forest vann håller vi oss undan 1×2-marknaden. Däremot hittar vi väldigt stort värde i spelet Leeds United vinna och hålla nollan till 2,95 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor). Båda lagen INTE göra mål till 1,95 gånger pengarna var också intressant, men det går inte att blunda för värdet i det förstnämnda spelet. Vi tror att Leeds har väldigt goda möjligheter att vinna en sjätte raka hemmamatch utan att släppa in mål.

Speltips:

Speltips:  Leeds United vinna och hålla nollan
Odds:  2,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 25/1
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: