Speltips Leganes – Real Sociedad 5/1: Formsvagt bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 4 januari 2022

Segunda-laget CD Leganés tar emot ett formsvagt Real Sociedad i Copa del Rey. Matchen spelas onsdagen den 5 januari 2022 med avspark kl 16:00.

Leganes – Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leganés gör nu sina andra säsong Segunda Divison efter att ha åkt ur La Liga för drygt två år sedan. Den gångna hösten har emellertid varit motig och man ligger just nu strax ovanför nedflyttningsstrecket med 25 poäng efter 22 spelade matcher.

En svag start på säsongen innebar att man bytte tränare och laget leds sedan oktober av tunisiern Mehdi Nafti. Det gav ingen omedelbart positiv effekt men totalt sett har man höjt sig. Framförallt hade man en fin period i november då man vann fyra av fem matcher.

Senast blev det dock förlust i ligan då man föll med 1-0 borta mot topplaget Real Valladolid i söndags. I Copa del Rey slog man senast ut Cultural Leonesa med 3-2 efter avgörande på övertid.

Precis som förra säsongen inledde Real Sociedad den här säsongen väldigt lovande. De har dock mattats allt mer på sistone och kommer till den här matchen med sex raka ligamatcher utan vinst. I söndags kunde man i alla fall ta en poäng då man spelade 1-1 borta mot Alaves.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med sargat självförtroende

Alexander Isak spelade hela matchen mot Alaves i helgen, men förblev mållös. Tränare Imanol Alguacil kunde, trots corona-tider, formerat ett så gott som ordinarie lag men det stämmer inte riktigt för Real Sociedad för tillfället.

Isak har bara gjort fyra mål ligamål så här långt och totalt har laget bara gjort 21 mål på 19 ligamatcher. Med sina 30 poäng har man dock fortsatt bra häng på täten, men trenden är negativ för tillfället.

Bortsett från att Mikel Oyarzabal var avstängd var det, som sagt, en på pappret stark elva som ”bara” fick med sin en poäng från matchen i söndags. Att Real Sociedad har svårt att hålla jämna steg med lag som Real Madrid och Sevilla är förståeligt, men man kan helt klart bättre än vad man har presterat den senaste tiden.

Frågan är nu om man kan plocka fram det i den här cup-matchen. Senast man spelade i Copa del Rey vann man med 3-0 borta mot Zamora och dessförinnan slog man ut Pulido med 4-0.

Real Sociedads problem är offensiven men defensivt är man nästan alltid välorganiserade och svåra att få hål på. Samtidigt är det inte sällan som det låser sig i anfallsspelet.

Leganes kommer säkerligen kunna stå upp ganska väl här och jag tror att det kan komma att bli en tät tillställning. Det mesta troliga är förstås att Real Sociedad löser den här uppgiften men de sprudlar inte direkt av självförtroende. Mitt spel blir istället att båda lagen inte kommer att göra mål till 1.90 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.90
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, onsdag 5 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: