Speltips, Leicester – Arsenal 26/9: Hörnspel i toppfajten

Spelbloggare Publicerat: 25 september 2015

Toppfajt står på lördagsmenyn – Leicester mot Arsenal. Vi tittar bort från resultat- och målmarknaderna och riktar istället strålkastarljuset på hörnorna.

Hör och häpna: Leicester är ensamma, efter sex matcher, i årets seriespel med att ha en nolla i förlustkolumnen. Tre vinster och tre kryss har man skrapat ihop och det är över all förväntan – men också välförtjänt. Man har varit en maskin som inte sjunkit ihop någon gång, även om det blåst motvindar vid flera tillfällen.

Trots stor rotation avverkades West Ham efter övertid i cupen senast – starkt! Dessförinnan hämtades 0-2 in mot både Aston Villa och Stoke, till 3-2 respektive 2-2. Hoppet är förstås att öppna bättre nu. Alltid svårt att hamna i uppförsbacke mot ett så pass bollskickligt motstånd som Arsenal är.

Med detta är man fyra – en plats och två pinnar ovanför just Arsenal, vars facit är 3-1-2. En besvikelse har man absolut varit; offensiven är utan udd. Eller ja, avtrubbad är den i alla fall. Fem mål framåt, fem bakåt.

Efter premiärtorsken hemma mot West Ham steppade Gunners upp rejält, för att sedan falla ihop på nytt. Uddamålsförlust i CL, mot Dinamo Zagreb, följdes upp av ännu ett nederlag, då borta mot Chelsea. Förvisso tillbaka på vinnarspåret senast när Tottenham maldes ner på White Hart Lane och vinstsiffrorna skrevs 2-1 i cupen.

Knäproblem sätter stopp för Leicesters Nathan Dyer och Matty James i matchen. Gästerna kommer till spel utan Francis Coquelin, Jack Wilshere, Thomas Rosicky och Danny Welbeck.

Gott hörnvärde

Lite småkänsla för 1X här – Arsenal står i så lite som 1,85x – men det här vore också ett typiskt tillfälle för Leicester att få vinka adjö till sin smekmånad, när det vankas lite bättre motstånd och man inte imponerat alltför mycket på sistone. Gunners dessutom stärkta från 2-1-vinsten över rivalen Tottenham.

Annan marknad istället. Är fortfarande inne på att Arsenal kan få vissa problem att hitta det första målet här, trots att Leicester öppnat flera av de senaste matcherna halvdant. Man är svårspelade och Arsenal har, som nämnt, stora problem med målskyttet. Detta bäddar för – bortahörnor.

För självfallet är det Arsenal som ska styra och ställa King Power Stadium, medan Leicester ska försöka bevaka resultat och satsa på omställningsspelet. Med fjolåret och detta år inräknat släpper man till i snitt 5,2 hörnor på hemmaplan. Och då möter man ju flera blåbärsmotståndare.

5,5 hörnor är Arsenals bortasnitt på, och känslan är att det finns ännu större möjligheter att skapa nu, i och med den usla effektiviteten. Trots en man mindre på planen i halva matchen mot Chelsea skapades fem stycken, mot Newcastle och Crystal Palace nio respektive sex. Alla dessa matcher på bortaplan, alltså. Tio fixade man i fjolårets identiska möte.

Bet365 betalar ynka 1,67x för att Arsenal ska skapa minst sex hörnor medan Bwin är uppe på 1,85 x polletterna och det köper vi med en mindre summa.

Speltips:

Speltips: Arsenal över 5,5 hörnor
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 26/9
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leicester 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,00 betway logo
Arsenal 1,85 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,30 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: