Speltips, Leicester – Stoke 23/1: Överdriven favorit

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2016

Gott och väl halva säsongen är spelad och Leicester fortsätter att hacka sig fast i toppen. Kan formstarka Stoke knipa en eller möjligen tre pinnar när de gästar Leicester under lördagen?

Den här säsongen har onekligen varit en framgångssaga för Leicester City, det kan ingen ha missat. Trots att laget av många tippades att få svårt att hänga kvar i Premier League har de plockat hela 12 segrar på sina 22 spelade matcher och är med sina totalt 44 poäng delad serieledare i Premier League.

Den enda smolken i bägaren är väl möjligen den form som laget visat upp på sistone, med två väldigt onödiga poängtapp som sticker ut. Laget tappade nämligen poäng mot både Aston Villa och Bournemouth, två lag som ett topplag ska slå alla dagar i veckan. Anmärkningsvärt är också att Leicester missade straff i båda matcherna.

På det hela taget är laget inne i en sämre period för tillfället, mycket beroende på att nyckelspelaren Mahrez och Vardy inte längre sprutar in mål och poäng. Blott en seger på de sju senaste matcherna (alla tävlingar inräknade) räcker inte riktigt. Två mål på de fem senaste ligamatcherna är inte heller något att skriva hem om.

Stoke bra mot topplagen

Nu väntar ett tufft möte mot Stoke City, ett lag som har haft en fin period efter jul. Laget kommer från ett oavgjort resultat hemma mot serieledande Arsenal senast och har konsekvent spelat fint mot de stora lagen under säsongen.

I mellandagarna slog de till exempel både Everton och Manchester United. Tidigare under december fick Manchester City stryk. Det råder med andra ord ingen tvekan om att Stoke trivs mot lagen som hör till i toppen av tabellen.

Den fina formen har gjort att laget klättrat i tabellen och just nu hittar vi Stoke som nummer 7 i tabellen. En seger här kan innebära att de seglar upp på sjätteplatsen. Just nu har de dessutom bara fyra poäng upp till Manchester United på femteplatsen. Stoke kan med andra ord bli att räkna med i kampen om Europaplatserna.

Lite väl stora favoriter

Inför matchen saknas fortsatt Matthew James och Jeffrey Schlupp hos hemmalaget, medan Stoke kan få klara sig utan nyckelspelaren Xherdan Shaqiri i ännu en match. Geoff Cameron och Shay Given kommer inte till spel för Stoke.

Känslan inför matchen är hur som helst att Leicester blivit något för stora favoriter hos spelbolagen. Rättare sagt känns det som att spelbolagen underskattar gästernas möjligheter att knipa poäng i den här matchen.

Leicester har en risig form, Stoke trivs väldigt bra mot topplagen och gästerna har därtill en betydligt bättre trend på sistone. Det finns mycket som talar för bortapoäng. Därför spelar vi Stoke +0,5 (det vill säga samma sak som X2) till fina 1,85 gånger pengarna hos bet365.

Speltips:

Speltips:  Stoke +0,5 (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 23/1
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leicester City  2,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Stoke City  4,00 unibet logo
Över 2,5 mål  2,20 expekt logo
Under 2,5 mål  1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: