Speltips, Leicester – Tottenham 22/8: Allt talar för målkalas

Simon Pålsson Publicerat: 21 augusti 2015

Skilda världar när Leicester tar sig an Tottenham i Premier Leagues tredje omgång. Trots det talar allting för att vi får se mål. Spelbloggare.se reder ut varför.

Premier League går in i sin tredje helg och rutinen för lördagar med engelsk fotboll börjar sätta sig. Inledningen på säsongen har precis som vanligt varit en berg- och dalbana för många av lagen, som bara två matcher in i säsongen redan blandat högt med lågt när det kommer till prestationerna hittills.

Tottenham är ett sådant exempel. Först förlorade man en ganska tråkig premiärtillställning på Old Trafford med 1-0. Det är visserligen inte hela världen, men knappast något att vara stolta för. I andra omgången såg det plötsligt bättre ut och laget gick upp till en 2-0-ledning hemma mot Stoke. Gästerna vände dock på steket och fick med sig en poäng efter att ha gjort två mål i andra halvlek.

En ynka poäng på två matcher är inget vidare och precis som vanligt är Tottenham så där svårberäkneliga som bara de kan vara. De blandar sannerligen högt med lågt när det kommer till prestationerna, till och med under matcherna.

Leicesters succéstart vittnar om kvalité

Leicester däremot har inlett säsongen väldigt övertygande, med hela sex gjorda mål och lika många poäng på två omgångar. Senast bortaslog man West Ham med 2-1, vilket var en fin uppföljning på premiärsegern över Sunderland med 4-2. Att hemmaslå Sunderland är visserligen något de allra flesta lagen i Premier League klarar av att göra, men sättet man tog sig an matchen på visar att Leicester har väldigt mycket kvalité.

Signifikativt för säsongsinledningen har varit offensiven och Leicester har onekligen visat prov på ett frejdigt spel på offensiv planhalva. Bakåt ser har koncentrationen varit en bit man slarvat med, men såvida man fortsätter på den inslagna vägen för anfallsspelet kompenserar man verkligen för en bristande defensiv på ett bra sätt.

När Leicester nu tar sig an Tottenham är det lagets första match mot ett av de större lagen den här säsongen, men vi tror att man fortsätter med samma inställning. Tottenham måste också gå för en seger och den här offensiva viljan hos båda lagen tror vi kommer att påverka matchbilden ganska kraftigt.

Därför känns det bra att vi får 1,82 gånger pengarna på över 2,5 mål i matchen hos RedBet. Det spelar vi utan att blinka. Intressant är också att spelet satt som en smäck i samtliga lagens tre möten förra säsongen (två i ligan och ett i FA-cupen) och med tanke på den väntade matchbilden ser vi ingen anledning att så inte skulle bli fallet igen.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  RedBet (1 200 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 22/8t
TV:    viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leicester  2,70
Oavgjort  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Tottenham  2,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,82 redbet logo
Under 2,5 mål  2,06 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: